Zinvolle zorg in het verpleeghuis | Nico Leer

Een onderzoek naar de samenhang tussen zorg en zin en de rol van de gesstelijke verzorger

  

In dit onderzoek staat de vraag centraal ‘wat betekent het voor iemand om in het verpleeghuis te verblijven, te wonen of te werken?’ Zowel bewoners als medewerkers komen aan het woord en vertellen wat er voor hen op het spel staat in de woon- en werkomgeving van het verple …

19,99

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Artikelnummer: 9789043533669 Categorie:

Beschrijving

In dit onderzoek staat de vraag centraal ‘wat betekent het voor iemand om in het verpleeghuis te verblijven, te wonen of te werken?’ Zowel bewoners als medewerkers komen aan het woord en vertellen wat er voor hen op het spel staat in de woon- en werkomgeving van het verpleeghuis. De geestelijk verzorger blijkt een belangrijke rol te kunnen spelen in de bewustwording en ondersteuning van de aandacht voor zingeving. Het onderzoek laat zien dat niet alleen zorgverleners maar ook zorgvragers van betekenis willen zijn. Dat maakt het verpleeghuis tot een plek waar mensen met elkaar optrekken en voor elkáár zorgen.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Zinvolle zorg in het verpleeghuis | Nico Leer”

Boekinformatie

ISBN 9789043533669
Aantal bladzijden 320
Afwerking Paperback / softback
Uitgever VBK Media
Leverbaar vanaf 23-06-2020
Auteur Nico Leer (auteur)

Nico van der Leer is werkzaam als geestelijk verzorger en specialist zingeving. Hij heeft onderzoek gedaan naar de betekenis van verpleeghuiszorg.

Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 16-06-2020