Waals testament | Jules Gheude

Waals testament. Ongemakkelijke waarheden over de toekomst van België.

17,50

Beschrijving

Tien jaar geleden zond de RTBf de beruchte docufictie Bye Bye Belgium uit. Sinsdien heeft de Vlaamse beweging sterk vooruitgang gemaakt. De N-VA is uitgegroeid tot de voornaamste politieke kracht in Vlaanderen, en ze is tot de federale regering toegetreden waar zij belangrijke portefeuilles beheert (Binnenlandse Zaken, Defensie, Financiën, Immigratie). En er mag dan voor de duur van de legislatuur een communautaire wapenstilstand zijn, toch scherpt Bart De Wever nu al zijn wapens voor het volgende offensief.

Doelstelling is het confederalisme, met een gedeelde hoofdstad en maximale autonomie voor Vlaanderen en Wallonië. Peter De Roover van zijn kant, heeft in september 2016 verklaard, dat zijn partij de onafhankelijkheid zou opeisen, mocht de N-VA samen met het Vlaams Belang een meerderheid halen.

In dit essay legt Jules Gheude uit hoe de fictie weldra werkelijkheid zou kunnen worden, en waarom dit alles in de sterren geschreven stond. Hij spoort de Walen aan dit recht in de orgen te zien, en zich voor te bereiden op een post-Belgisch tijdperk.

Jules Gheude (1946) is oud-medewerker van minister Francçois Perin en schreef recent diens biografie. Hij wijdde meerdere werken aan de Belgische communautaire problemen. Iin 2009 zette hij zich in voor een Staten-Generaal van Wallonië. Sinds 2010 bezielt hij het Gewif (Centre d’étude pour la Wallonie intégrée à la France).

Extra informatie

Afmetingen 12.5 × 20 mm
Afwerking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Waals testament | Jules Gheude” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…