Vlaanderen voltooid

Met of zonder Brussel?

  

De grenzen van Vlaanderen liggen vast. De instellingen ook: er is een Vlaams Parlement en er is een Vlaamse regering. Vlaanderen mist wel nog een aantal belangrijke bevoegdheden. Hoe men deze bevoegdheidsoverdracht kan bewerkstelligen is besproken in het succesvolle ‘Grendelboe …

24,95

Op voorraad

Beschrijving

De grenzen van Vlaanderen liggen vast. De instellingen ook: er is een Vlaams Parlement en er is een Vlaamse regering. Vlaanderen mist wel nog een aantal belangrijke bevoegdheden. Hoe men deze bevoegdheidsoverdracht kan bewerkstelligen is besproken in het succesvolle ‘Grendelboek’ “Sleutels tot ontgrendeling”. Maar er is nog een belangrijke stoorzender: Brussel.

Wanneer het over Brussel gaat zijn de meningen verdeeld, ook binnen de Vlaamse Beweging. Zolang de Vlamingen niet aan één zeel trekken en met een duidelijke Brussel-visie naar onderhandelingen trekken, zullen ze steeds aan het kortste eind trekken.

Veerle Wouters en Hendrik Vuye onderzoeken het Brussel-probleem. Hoe is het zover kunnen komen? Hoe werkt het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest? Wat zijn de (on)mogelijke Brussel-modellen? Vlaanderen voltooid is een receptenboek voor de Vlamingen: durf een Brusselmodel te kiezen.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Vlaanderen voltooid”

Boekinformatie

ISBN 9789492639134
Aantal bladzijden 384
Afmetingen 230 x 151 x 31 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Doorbraak
Auteur Hendrik Vuye (auteur)

Veerle Wouters (auteur)
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 04-05-2018

Andere suggesties…