Aanbieding!

Vlaanderen voltooid: met of zonder Brussel? | Hendrik Vuye & Veerle Wouters

In dit boek ontwarren de onafhankelijke V-Kamerleden Vuye & Wouters voor eens en altijd de Brusselse knoop. |

24,95 22,50

Beschrijving

De grenzen van Vlaanderen liggen vast. De instellingen ook: er is een Vlaams Parlement en er is een Vlaamse regering. Vlaanderen mist wel nog een aantal belangrijke bevoegdheden. Hoe men deze bevoegdheidsoverdracht kan bewerkstelligen is besproken in het succesvolle ‘Grendelboek’ Sleutels tot ontgrendeling. Maar er is nog een belangrijke stoorzender: Brussel.

Wanneer het over Brussel gaat zijn de meningen verdeeld, ook binnen de Vlaamse Beweging. Zolang de Vlamingen niet aan één zeel trekken en met een duidelijke Brussel-visie naar onderhandelingen trekken, zullen ze steeds aan het kortste eind trekken.

Veerle Wouters en Hendrik Vuye onderzoeken het Brussel-probleem. Hoe is het zover kunnen komen? Hoe werkt het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest? Wat zijn de (on)mogelijke Brussel-modellen? Vlaanderen voltooid is een receptenboek voor de Vlamingen: durf een Brusselmodel te kiezen.

Veerle Wouters (1974) is handelsingenieur en doceerde informatica en economie aan de Xios Hogeschool Limburg (nu PXL). Ze is een door de media gewaardeerd aanspreekpunt inzake fiscaliteit, monarchie en staatshervorming. Hendrik Vuye (Ronse, 1962) studeerde rechten, criminologie en filosofie aan de KULeuven en hoogleraar Staatsrecht en Rechten van de Mens aan Universiteit Namen. Eerder was hij verbonden aan UAntwerpen en UHasselt. Wouters en Vuye zijn V-Kamerlid (Fractie Vuye&Wouters). Beiden publiceren columns in De Tijd, De Standaard, De Morgen, Gazet van Antwerpen, Doorbraak.be en Knack.be. Ze zijn samen auteur van Maat van de monarchie (2016) en Sleutels tot ontgrendeling (2017).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlaanderen voltooid: met of zonder Brussel? | Hendrik Vuye & Veerle Wouters” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

Aantal bladzijden 384
Afmetingen 23 x 15 mm
Afwerking Paperback
Uitgever Doorbraak

Andere suggesties…