Terug naar het ik-tijdperk | Jouke Turpijn

  

In december 1979 verscheen Het ik-tijdperk, het dubbeldikke Kerstnummer van het roemruchte tijdschrift Haagse Post. Het sloeg in als een bom. Auteur John Jansen van Galen beschreef erin hoe Nederland in de jaren zeventig “een welvarend villadorp” was geworden, w …

17,99

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Artikelnummer: 9789028450851 Categorieën: ,

Beschrijving

In december 1979 verscheen Het ik-tijdperk, het dubbeldikke Kerstnummer van het roemruchte tijdschrift Haagse Post. Het sloeg in als een bom. Auteur John Jansen van Galen beschreef erin hoe Nederland in de jaren zeventig “een welvarend villadorp” was geworden, waar de inwoners vooral met zichzelf en niet met de samenleving bezig waren. Iedereen herkende wel iets in het beeld dat Jansen van Galen schetste.
Het ik-tijdperk werd een gevleugeld begrip, want het zag het levenslicht in een verwarrende tijd. De economie stortte in, de werkloosheid liep op, , een nieuwe internationale wapenwedloop was in de maak, de grote steden waren in verval, grote groepen Nederlanders wendden zich teleurgesteld af van de maatschappij en de politiek had geen idee hoe dat alles op te lossen.
Nu, veertig jaar later, kijken John Jansen van Galen en historicus Jouke Turpijn terug op het ik-tijdperk. Waar kwam het vandaan? Hoe zag het eruit en hoe werd het beleefd? Wanneer was het voorbij, als het al ooit voorbij ging? En bestond het ik-tijdperk eigenlijk wel? Terug naar het Ik-Tijdperk is een sprankelende cultuurgeschiedenis van Nederland van de jaren na de wederopbouw tot nu

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Terug naar het ik-tijdperk | Jouke Turpijn”

Boekinformatie

ISBN 9789028450851
Aantal bladzijden 128
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Wereldbibliotheek
Leverbaar vanaf 16-06-2020
Auteur Jouke Turpijn (auteur)

John Jansen van Galen (auteur)

Jouke Turpijn (Bunnik, 1976) is docent moderne geschiedenis aan de UvA. Van hem verscheen bij Wereldbibliotheek Mannen van gezag (2018, 2e druk).
John Jansen van Galen (Velp, 1940) is een van de gezaghebbendste Nederlandse journalisten van na de Tweede Wereldoorlog. Hij werkte voor verschillende kranten en tijdschriften, en voor radio en tv. Hij schreef boeken over de voormalige Nederlandse koloniën, wandelen en poëzie.

Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 16-06-2020