Stil Leven – Zwanger, maar niet in verwachting | Katinka de Wijs-Heijlaerts

Een forensisch psychologische studie naar neonaticide in Nederland

  

Forensisch psychologische studie naar neonaticide in Nederland, gericht op de achtergronden, psychologische kenmerken en belevingswereld van moeders die werden verdacht van doding van hun pasgeborene.

39,95

Op voorraad

Beschrijving

Neonaticide betreft het om het leven brengen van een pasgeboren kind binnen 24 uur na de geboorte, een misdrijf dat meestal door de biologische moeder wordt gepleegd. In Nederland komt neonaticide een paar keer per jaar aan het licht. Dit proefschrift beschrijft zowel een literatuuronderzoek als een empirisch onderzoek naar de aard en omvang van neonaticide in Nederland en in het bijzonder naar de achtergronden, persoonskenmerken en belevingswereld van moeders die verdacht worden neonaticide. Ook wordt aandacht besteed aan het verloop van de rechtsgang van dergelijke strafzaken. Tot slot wordt een aantal aandachtspunten genoemd voor pro Justitia rapporteurs, de rechterlijke macht, de wetgever en hulpverleners en worden aanbevelingen gedaan voor verder wetenschappelijk onderzoek op het gebied van neonaticide.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Stil Leven – Zwanger, maar niet in verwachting | Katinka de Wijs-Heijlaerts”

Boekinformatie

ISBN 9789463806756
Aantal bladzijden 236
Afmetingen 240 x 170 x 13 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Proefschriftmaken B.V.
Auteur Katinka de Wijs-Heijlaerts (auteur)

Dr. Katinka de Wijs-Heijlaerts is forensisch en gezondheidszorgpsycholoog en onder andere werkzaam als pro Justitia rapporteur. Daarnaast geeft zij vanuit het Expertisecentrum Kinderdoding bij gelegenheid voorlichting over ouders die hun kinderen om het leven hebben gebracht.
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 13-05-2020
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.