Soliloquium | Willem Teellinck

Een mystieke oefening in verlangen

Willem Teellinck
Soliloquium. Een mystieke oefening in verlangen

In 1629 schreef Willem Teellinck zijn Soliloquium, een mystieke tekst in de traditie van middeleeuwse ‘alleenspraken van de ziel’. Centraal in de tekst staat het diepe en hartstochtelijke verlangen van een zond …

24,95

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Levering na 15-06-2020.
Artikelnummer: 9789089723871 Categorie:

Beschrijving

Willem Teellinck
Soliloquium. Een mystieke oefening in verlangen

In 1629 schreef Willem Teellinck zijn Soliloquium, een mystieke tekst in de traditie van middeleeuwse ‘alleenspraken van de ziel’. Centraal in de tekst staat het diepe en hartstochtelijke verlangen van een zondaar naar een ontmoeting met Christus (als bruidegom en zaligmaker) en naar zekerheid van uitverkiezing.
Soliloquium is een prachtig voorbeeld van een calvinistische mystieke tekst, geschreven in gepassioneerde en rijke taal. Deze nieuwe vertaling stelt deze bijzondere mystieke tekst opnieuw ter beschikking en legt hem open voor een geïnteresseerd publiek.

Willem Teellinck (1579-1629) was bij leven predikant in Middelburg en een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Nadere Reformatie. Door zijn stichtelijke, devotionele en ook mystieke teksten kreeg hij de naam een ‘tweede Thomas a Kempis’, te zijn, maar dan ‘gereformeerd’.
Thom Mertens (1953) is neerlandicus, gespecialiseerd in de Nederlandse religieuze literatuur. Hij was tot voor kort hoogleraar aan het Ruusbroecgenootschap (Universiteit Antwerpen), instituut voor de studie van spiritualiteit in de middeleeuwse en vroegmoderne Nederlanden.
Dr. Herman Westerink (1968) is wetenschappelijk medewerker aan het Titus Brandsma Instituut, universitair hoofddocent godsdienstfilosofie en interculturele filosofie aan de Radboud Universiteit en gasthoogleraar aan de KU leuven.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Soliloquium | Willem Teellinck”

Boekinformatie

ISBN 9789089723871
Aantal bladzijden 192
Afwerking Hardback
Uitgever Vrije Uitgevers, De
Leverbaar vanaf 15-06-2020
Auteur Willem Teellinck (auteur)
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 15-06-2020