Aanbieding!

‘Schone Schijn’ en ‘Vlaanderen voltooid’ gebundeld | Actieprijs!

Twee onmisbare Vuye&Wouters boeken: over de partijpolitiek in België en over een duidelijke Brusselvisie.
Ter gelegenheid van het verschijnen van Schone Schijn, doen we u Vlaanderen voltooid cadeau aan halve prijs!! Geldig tot half januari 2020.

47,90 35,50

Beschrijving

Het gloednieuwe #particratieboek Schone schijn – (verschijningsdatum 25/11/19) van Hendrik Vuye & Veerle Wouters maakt een analyse van de partijpolitiek in België.

Het parlement controleert de regering niet, de regeringen regeren niet maar kibbelen wel, onafhankelijke instellingen zitten volgestouwd met partijcreaturen. Een tiental personen nemen alle beslissingen, zonder dat ze ook maar aan iemand verantwoording afleggen.
Schone schijn is een ontnuchterende reis door de instellingen van een land waar zoveel slechts schone schijn is.

Een tweede boek van dezelfde auteurs gaat over Brussel, want de meningen blijven hier verdeeld, ook in de Vlaamse beweging.
In Vlaanderen voltooid’ gaat het over een duidelijke Brussel-visie:
zolang de Vlamingen niet aan één zeel trekken en met een duidelijke Brussel-visie naar onderhandelingen trekken, zullen ze steeds aan het kortste eind trekken.

U kan beide boeken – Schone schijn en Vlaanderen voltooid – aanschaffen in deze bundel, waarbij u Vlaanderen voltooid  kan aanschaffen tegen halve prijs: bundelprijs is dan 35,50€ (excl. verzending)

Een relevant eindejaarscadeau!

Oui!

Gepubliceerd op 16 June 2010
Auteur: Doorbraak redactie


Hun boekje verscheen toen wij nog konden vrezen dat meester-loodgieter Dehaene deze keer een Belgische mouw zou kunnen passen aan BHV. Dat moet ons niet beletten het boekje Oui, Une autre Belgique est possible toch nog met een positieve ingesteldheid te willen lezen.

B Plus heeft inderdaad zijn Belgische waarheden samengevat in een minuscuul pocketje van amper 140 kleine bladzijden. Een wat slordig geschreven samenvatting van alle mogelijke en andere ideetjes die men zou kunnen invoeren om toch maar dat ‘andere Belgique’ op gang te brengen. We schrijven met opzet ‘Belgique’ omdat het B Plus-verhaal alleen in het Frans beschikbaar is.

B Plus wil uiteraard niet weten van scheiding tussen Noord en Zuid, zelfs niet van confederalisme. Een verder uitbouwen van het unionistisch federalisme, dat misschien wel. De wetten van de deelstaten moeten dan wel worden ondergeschikt aan de federale wetgeving. Een federale kieskring, een Belgische sociale zekerheid, een senaat van de gemeenschappen maar ook de splitsing van BHV. In ruil stellen de Franstaligen geen nieuwe gebiedseisen meer. Brussel moet een volwaardig derde gewest worden, ingekapseld binnen een Brussels Metropolitan Region. Weg met de omzendbrieven, leve de niet benoemde burgemeesters.

Een verhaal dat zeker niet druipt van FDFagressiviteit. Het leest soms zelfs welwillend tegenover Vlaanderen. Alleen is het zo hopeloos ver weg van de Belgische realiteit dat men zich bij het lezen van het boekje niet eens meer ergert.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “‘Schone Schijn’ en ‘Vlaanderen voltooid’ gebundeld | Actieprijs!” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

Afwerking Paperback
Uitgever Doorbraak

Andere suggesties…