Nefkens | Peter Baas

Drie generaties ondernemers in vervoer. Amersfoort 1880-2000

  

Ruim een eeuw beslaat de geschiedenis van de doortastende ondernemersfamilie Nefkens in Amersfoort, die een belangrijk stempel heeft gedrukt op het particulier en openbaar vervoer.
Jan Nefkens veroverde eind negentiende eeuw een positie als marktleider in de rijwielhandel met to …

25,01

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Artikelnummer: 9789070545444 Categorieën: ,

Beschrijving

Ruim een eeuw beslaat de geschiedenis van de doortastende ondernemersfamilie Nefkens in Amersfoort, die een belangrijk stempel heeft gedrukt op het particulier en openbaar vervoer.
Jan Nefkens veroverde eind negentiende eeuw een positie als marktleider in de rijwielhandel met topmerken als Adler en Simplex. Zijn zoon Henri professionaliseerde de zaak en richtte zich uiteindelijk volledig op ‘automobielen’, dankzij de samenwerking met het Amerikaanse General Motors. De NV Henri Nefkens voerde merken als Chevrolet en Pontiac. Opvolger Piet slaagt er vervolgens in de continuïteit van het bedrijf te garanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en in de wederopbouw groeit het bedrijf gestaag, vooral door het merk Opel. Bovendien verzorgt hij decennialang het openbaar vervoer in de almaar uitdijende stad.
De keuzes, producten, marketing en commerciële successen van deze drie generaties zijn beschreven tegen de achtergrond van Amersfoort en de opkomst, bloei en toekomst van de auto.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Nefkens | Peter Baas”

Boekinformatie

ISBN 9789070545444
Aantal bladzijden 280
Afwerking Hardback
Uitgever Aldus uitgevers
Leverbaar vanaf 12-06-2020
Auteur Peter Baas (auteur)
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 12-06-2020
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.