Aanbieding!

Kritisch migratiepakket

Massamigratie, asielbeleid, gezinshereniging, regularisering, terugkeer… Theo Francken en Joren Vermeersch gaan deze problemen niet uit de weg en geven verdere toelichting over hoe het in zijn werk gaat en hoe het zou moeten gaan.
Continent zonder Grens en Migratie in 24 vragen & antwoorden worden u in onze webwinkel aangeboden in een pakket met voordeelprijs: €25,00 ipv €31,98. Geldig tot 13 oktober 2019.

30,98 25,00

Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Meer dan 1,9 miljoen mensen migreerden over de jaren heen naar ons land. Op amper een halve eeuw tijd heeft migratie onze hele maatschappij diepgaand veranderd. De beide boeken van Theo Francken en Joren Vermeersch in deze bundel bieden hierover meer inzicht.

Vele mensen stellen zich heel wat vragen over asiel en migratie. Vragen over asiel en gezinshereniging, over terugkeer en regularisering, over zin en onzin van de dubbele nationaliteit, over de impact van migratie op onze sociale zekerheid en de discussie over het Marrakeshpact, die leidde tot de val van de regering-Michel I. Francken en Vermeersch bieden een antwoord op 24 van deze meest gestelde vragen. Noem het een handleiding in immigratieland.

In Continent zonder grens — waarvan meer dan 11.000 exemplaren zijn verkocht — fileren beide auteurs zonder schroom de passiviteit die het traditionele establishment plaatst tegenover de grootste crisis van de 21ste eeuw, die de migratiecrisis is. Zij nemen u mee naar plekken waar geen camera’s draaien. Naar de achterkamerpolitiek van de Europese Raden en de mechanismen van de mensensmokkelindustrie, maar ook naar de getormenteerde geschiedenis van Europa en de morele complexen van onze eigen westerse maatschappij. Tegelijk tonen ze ons de weg vooruit: hoe het elders in de wereld wél anders kan, en hoe het moet in Europa.

Beide boeken zijn apart verkrijgbaar, maar in deze bundel geniet u van een voordeelprijs:
€25,00 (ipv €31,98). Dit aanbod is ter gelegenheid van de start van het parlementaire jaar veertien dagen geldig, met name tot en met 13 oktober 2019.

Oui!

Gepubliceerd op 16 June 2010
Auteur: Doorbraak redactie


Hun boekje verscheen toen wij nog konden vrezen dat meester-loodgieter Dehaene deze keer een Belgische mouw zou kunnen passen aan BHV. Dat moet ons niet beletten het boekje Oui, Une autre Belgique est possible toch nog met een positieve ingesteldheid te willen lezen.

B Plus heeft inderdaad zijn Belgische waarheden samengevat in een minuscuul pocketje van amper 140 kleine bladzijden. Een wat slordig geschreven samenvatting van alle mogelijke en andere ideetjes die men zou kunnen invoeren om toch maar dat ‘andere Belgique’ op gang te brengen. We schrijven met opzet ‘Belgique’ omdat het B Plus-verhaal alleen in het Frans beschikbaar is.

B Plus wil uiteraard niet weten van scheiding tussen Noord en Zuid, zelfs niet van confederalisme. Een verder uitbouwen van het unionistisch federalisme, dat misschien wel. De wetten van de deelstaten moeten dan wel worden ondergeschikt aan de federale wetgeving. Een federale kieskring, een Belgische sociale zekerheid, een senaat van de gemeenschappen maar ook de splitsing van BHV. In ruil stellen de Franstaligen geen nieuwe gebiedseisen meer. Brussel moet een volwaardig derde gewest worden, ingekapseld binnen een Brussels Metropolitan Region. Weg met de omzendbrieven, leve de niet benoemde burgemeesters.

Een verhaal dat zeker niet druipt van FDFagressiviteit. Het leest soms zelfs welwillend tegenover Vlaanderen. Alleen is het zo hopeloos ver weg van de Belgische realiteit dat men zich bij het lezen van het boekje niet eens meer ergert.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kritisch migratiepakket” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

Afwerking Softcover
Uitgever Doorbraak