Islampakket met Sam van Rooy en Koenraad Elst

Voor wie zich in de islam wil verdiepen, bieden wij U dit pakketje aan van 2 kenners: Sam van Rooy en Koenraad Elst. Actieprijs!

42,95

Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Met het Nederlandse boerkaverbod laaide de maatschappelijk discussie over islamisering en islam opnieuw op. Enerzijds zagen we een groep ‘boerkabuddies’, die koste wat het kost de vrije kledingkeuze bepleitten: wie in een boerka wil rondlopen, moet dat kunnen volgens de principes van de liberale rechtstaat. Anderzijds groeide het protest van hen die in islamitische kledingvoorschriften onderdrukking en discriminatie zien. De strijd van heel wat vrouwen in Iran is voor hen een lichtend voorbeeld.

Wie zich verder wil verdiepen in de islam en de islamisering van onze samenleving bieden wij nu dit pakket aan:

Voor de vrijheid, dus tegen Islamisering van Sam van Rooy
en
De islam voor ongelovigen van Koenraad Elst

 

 

Oui!

Gepubliceerd op 16 June 2010
Auteur: Doorbraak redactie


Hun boekje verscheen toen wij nog konden vrezen dat meester-loodgieter Dehaene deze keer een Belgische mouw zou kunnen passen aan BHV. Dat moet ons niet beletten het boekje Oui, Une autre Belgique est possible toch nog met een positieve ingesteldheid te willen lezen.

B Plus heeft inderdaad zijn Belgische waarheden samengevat in een minuscuul pocketje van amper 140 kleine bladzijden. Een wat slordig geschreven samenvatting van alle mogelijke en andere ideetjes die men zou kunnen invoeren om toch maar dat ‘andere Belgique’ op gang te brengen. We schrijven met opzet ‘Belgique’ omdat het B Plus-verhaal alleen in het Frans beschikbaar is.

B Plus wil uiteraard niet weten van scheiding tussen Noord en Zuid, zelfs niet van confederalisme. Een verder uitbouwen van het unionistisch federalisme, dat misschien wel. De wetten van de deelstaten moeten dan wel worden ondergeschikt aan de federale wetgeving. Een federale kieskring, een Belgische sociale zekerheid, een senaat van de gemeenschappen maar ook de splitsing van BHV. In ruil stellen de Franstaligen geen nieuwe gebiedseisen meer. Brussel moet een volwaardig derde gewest worden, ingekapseld binnen een Brussels Metropolitan Region. Weg met de omzendbrieven, leve de niet benoemde burgemeesters.

Een verhaal dat zeker niet druipt van FDFagressiviteit. Het leest soms zelfs welwillend tegenover Vlaanderen. Alleen is het zo hopeloos ver weg van de Belgische realiteit dat men zich bij het lezen van het boekje niet eens meer ergert.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Islampakket met Sam van Rooy en Koenraad Elst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

Afwerking Softcover
Uitgever Doorbraak