In tongen spreken | H.C. ten Berge

  

De bijna Bijbelse titel van deze nieuwe bundel van H.C. ten Berge suggereert enerzijds het hogere: taal, geschreven vanuit een wonderlijke bezieling, met extase als drijfveer. In tongen spreken bevat zeker gedichten die getuigen van euforie. Anderzijds is er geen taal die zonder …

21,98

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Artikelnummer: 9789025459321 Categorie:

Beschrijving

De bijna Bijbelse titel van deze nieuwe bundel van H.C. ten Berge suggereert enerzijds het hogere: taal, geschreven vanuit een wonderlijke bezieling, met extase als drijfveer. In tongen spreken bevat zeker gedichten die getuigen van euforie. Anderzijds is er geen taal die zonder tong kan klinken. Ook de helderste constatering, de meest aardse ervaringen: wie erover wil spreken, dient zijn tong te roeren.
Deze bundel bevat zowel ‘simpele verzen’ en ‘notities uit het souterrain’ als gedichten over Zuid-Afrika en Midden-Amerika en een cyclus over de vier seizoenen. Het echte leven contrasteert sterk met het mythische, waardoor een grote kracht vrijkomt die de lezer meeneemt van het vertrouwde naar het vreemde. De decorwisselingen maken In tongen spreken tot een veelomvattende bundel in het oeuvre van deze dichter.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “In tongen spreken | H.C. ten Berge”

Boekinformatie

ISBN 9789025459321
Aantal bladzijden 112
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Leverbaar vanaf 05-06-2020
Auteur H.C. ten Berge (auteur)
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 05-06-2020
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.