Het verbrande huis | Bodil de la Parra

Een Surinaamse familiegeschiedenis

  

Een persoonlijk Surinaams familieverhaal

22,99

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Beschrijving

Sinds haar vroegste jeugd bezoekt Bodil de la Parra elke zomer Paramaribo, de stad waar haar vader Pim de la Parra opgroeide. Ze verblijft dan in het huis aan de Zwartenhovenbrugstraat, waar ze onder de hoede wordt genomen door de ongetrouwde tantes Gus en Pop, en haar norse grootvader R.L. Aan het eind van de zomer keert ze terug naar Amsterdam, waar de tijden in een razend tempo veranderen. Ruim veertig jaar na haar eerste bezoek brandt het huis af, en blijft er niets anders over dan de verhalen die zich er hebben afgespeeld.
Het verbrande huis is een melancholisch en geestig verhaal over familiebanden die – met een oceaan ertussen – liefdevol, soms pijnlijk maar onverbrekelijk blijken te zijn.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Het verbrande huis | Bodil de la Parra”

Boekinformatie

ISBN 9789048849208
Aantal bladzijden 240
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Overamstel Uitgevers
Leverbaar vanaf 18-06-2020
Auteur Bodil de la Parra (auteur)

Bodil de la Parra (1963) is actrice en toneelschrijfster. Ze schreef stukken voor o.a. Bellevue Lunchtheater, Theater Artemis, het NNT, Het Zuidelijk Toneel en Orkater. Ze schreef onder meer de voorstellingen Ouwe Pinda"s en Gouwe Pinda"s - waarin ze ook zelf speelde - en recent voor de grote Suriname tentoonstelling Nola, een leven in een leven. Ze was te zien als Irene in de tv-serie KLEM 1 & 2. Het verbrande huis: Een Surinaamse familiekroniek is gebaseerd op de gelijknamige voorstelling waarmee ze in 2018 lovende kritieken oogstte.
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 18-06-2020
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.