Aanbieding!

Heilige Wraak – Marc Cave

26,45 21,15

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Heilige Wraak’ van Marc Cave vertelt hoe twee moslimjongens uit Vilvoorde na afloop van hun studies in de tentakels van jihadisten terecht komen om uiteindelijk uit te groeien tot verbeten terroristen. Het begint met het bezoek van een fundamentalistische imam uit Qatar aan de Vilvoordse Annasr moskee. Rachid, die voordien al bezig was met zijn geloof, geraakt helemaal in de ban van de ultra-traditionele inzichten van de godsgeleerde. Eerst is Achmed ongevoelig voor zo’n discours, maar dat verandert helemaal wanneer hij het aan de stok krijgt met Fientje Willems, een jonge straathoekwerkster.

Vanuit Qatar wordt Rachid klaar gestoomd om een Islam martelaar te worden. Eerst krijgt hij een vrij onschuldige opdracht, maar snel nadien volgen instructies voor een grote terroristische aanslag. Omdat hij die niet alleen aankan, betrekt hij Achmed bij de plannen. Die is echter nog niet zover dat hij – in tegenstelling tot Rachid – bereid is zijn leven te geven voor het Ware Geloof. De Staatsveiligheid krijgt weet van de geplande aanslag, maar tast in het duister over het waar en het hoe. Tenslotte komen de veiligheidsdiensten Rachid en Achmed op het spoor, maar het is te laat: de aanslag vindt plaats en slaat de wereld met verbijstering. Opnieuw is België het toneel van een verwoestende jihadistische aanval.

Oui!

Gepubliceerd op 16 June 2010

Hun boekje verscheen toen wij nog konden vrezen dat meester-loodgieter Dehaene deze keer een Belgische mouw zou kunnen passen aan BHV. Dat moet ons niet beletten het boekje Oui, Une autre Belgique est possible toch nog met een positieve ingesteldheid te willen lezen. B Plus heeft inderdaad zijn Belgische waarheden samengevat in een minuscuul pocketje van amper 140 kleine bladzijden. Een wat slordig geschreven samenvatting van alle mogelijke en andere ideetjes die men zou kunnen invoeren om toch maar dat ‘andere Belgique’ op gang te brengen. We schrijven met opzet ‘Belgique’ omdat het B Plus-verhaal alleen in het Frans beschikbaar is. B Plus wil uiteraard niet weten van scheiding tussen Noord en Zuid, zelfs niet van confederalisme. Een verder uitbouwen van het unionistisch federalisme, dat misschien wel. De wetten van de deelstaten moeten dan wel worden ondergeschikt aan de federale wetgeving. Een federale kieskring, een Belgische sociale zekerheid, een senaat van de gemeenschappen maar ook de splitsing van BHV. In ruil stellen de Franstaligen geen nieuwe gebiedseisen meer. Brussel moet een volwaardig derde gewest worden, ingekapseld binnen een Brussels Metropolitan Region. Weg met de omzendbrieven, leve de niet benoemde burgemeesters. Een verhaal dat zeker niet druipt van FDFagressiviteit. Het leest soms zelfs welwillend tegenover Vlaanderen. Alleen is het zo hopeloos ver weg van de Belgische realiteit dat men zich bij het lezen van het boekje niet eens meer ergert.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heilige Wraak – Marc Cave” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie