Groot Amsterdam. Metropool in ontwikkeling | Theo Baart

  

Hoe groot is Amsterdam? Theo Baart dacht dat hij in Hoofddorp woonde, een voorstad van Amsterdam, maar kwam erachter dat hij woont en werkt in een metropoolregio. Die constatering was aanleiding voor een drie jaar durende expeditie door Groot Amsterdam: van Westknollendam naar IJ …

49,96

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Beschrijving

Hoe groot is Amsterdam? Theo Baart dacht dat hij in Hoofddorp woonde, een voorstad van Amsterdam, maar kwam erachter dat hij woont en werkt in een metropoolregio. Die constatering was aanleiding voor een drie jaar durende expeditie door Groot Amsterdam: van Westknollendam naar IJmuiden, via Lisserbroek en Lelystad naar Amsterdam.

De druk op stedelijke regio’s neemt toe door de bevolkingsaanwas, energietransitie, woningbouwopgave, klimaatadaptatie en veranderende mobiliteit. Van de regio wordt steeds meer gebruikgemaakt alsof het één stad is.

Dit boek toont met fotografie en een reisverslag van Theo Baart de bijzondere onderdelen van de Nederlandse variant op een metropool en de plekken die ingrijpend gaan veranderen. Kaarten en datavisualisaties onder redactie van planologen Ton Bossink en Jurjen Tjarks vormen het fundament onder deze metropolitane verkenning.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Groot Amsterdam. Metropool in ontwikkeling | Theo Baart”

Boekinformatie

ISBN 9789462085527
Aantal bladzijden 384
Afwerking Paperback / softback
Uitgever nai010 uitgevers/publishers
Leverbaar vanaf 19-06-2020
Auteur Theo Baart (auteur)
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 19-06-2020