Geschiedenis van de Koerden | Luc Pauwels

Boeiender dan een roman, want levende werkelijkheid.

24,95

Artikelnummer: 9789463385640 Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

De Koerden zijn met veertig miljoen. Daarmee zijn ze het meest talrijke volk ter wereld dat geen eigen staat heeft.
Ze stammen af van de oude Meden en kijken terug op een verleden van duizenden jaren. Hun gebied is omsingeld door de Arabieren en de Turken, ze leven verdeeld over vier staten die hun geen zelfbeschikking gunnen: Iran, Irak, Turkije en Syrië.
Ze hebben vele oorlogen overleefd, pogingen tot genocide, deportaties, de moord op vele van hun leiders en intellectuelen, het verbod op hun taal in de media, het onderwijs en de politiek, de opsluiting van hun volksvertegenwoordigers, wrede onderdrukking en systematische terreur…

Vrouwen staan in het Koerdische verzet op de eerste rij, met de wapens in de hand. Vastberaden gaan ze door met hun eeuwenlange krachtmeting voor hun taal en hun identiteit, hun vrijheid en hun zelfbeschikkingsrecht. Dit volk van strijders streeft een zeer legitiem doel na: een eigen, Koerdische staat.

Dit boek vertelt hun adembenemend verhaal, van vele eeuwen geleden tot vandaag. Boeiender dan een roman, want levende werkelijkheid.

Luc Pauwels is historicus, cultuuranalist en essayist. Hij heeft een twintigtal werken geschreven over geschiedenis, cultuurstrijd en geopolitiek.

U leest een interview met de auteur op Doorbraak.be

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geschiedenis van de Koerden | Luc Pauwels” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

Aantal bladzijden 296
Afwerking Paperback
Uitgever Aspekt B.V

Andere suggesties…