Geheim België | Kenneth Lasoen

De geschiedenis van de inlichtingendiensten 1830-2020

  

Met haar oprichting in de eerste dagen na de onafhankelijkheid, is de Belgische Veiligheid van de Staat de op een na oudste inlichtingendienst ter wereld. Alleen die van het Vaticaan is ouder. Ondanks die lange en vaak roemruchte geschiedenis blijft de rol van de Staatsveiligh …

24,99

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Artikelnummer: 9789401458191 Categorieën: ,

Beschrijving

Met haar oprichting in de eerste dagen na de onafhankelijkheid, is de Belgische Veiligheid van de Staat de op een na oudste inlichtingendienst ter wereld. Alleen die van het Vaticaan is ouder. Ondanks die lange en vaak roemruchte geschiedenis blijft de rol van de Staatsveiligheid en haar militaire tegenhanger in de werking van de Belgische staat sterk onderbelicht. Dit boek vult die leemte.

De auteur analyseert de invloed van de geheime diensten op het Belgische veiligheidsbeleid, de successen en de mislukkingen, en de uitdagingen van vroeger en nu. Centraal staat de vraag hoe de diensten gedurende bijna twee eeuwen zijn omgegaan met de staatsgevaarlijke elementen van hun tijd: de republikeinen, de Commune, het anarchisme, de Duitse expansiezucht, de Russische spionage, het internationale terrorisme.

Een nieuw referentiewerk met tal van ongelooflijke verhalen, die een geheel ander licht werpen op de politieke geschiedenis van België.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Geheim België | Kenneth Lasoen”

Boekinformatie

ISBN 9789401458191
Aantal bladzijden 400
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Terra - Lannoo, Uitgeverij
Leverbaar vanaf 19-06-2020
Auteur Kenneth Lasoen (auteur)
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 19-06-2020