Filosofisch denken | Roger Scruton

Een aansporing om nieuwsgierig in het leven te staan.

19,50

Artikelnummer: 9789061318255 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Roger Scruton [*1944] geldt als een van de scherpste, interessantste en meest spraakmakende filosofen uit onze tijd. Hij studeerde wijsbegeerte in Cambridge en Londen, waarna hij hoogleraar Esthetiek werd aan de universiteit van Londen en ook hoogleraar Filosofie aan de universiteit van Boston; tevens was hij gasthoogleraar aan universiteiten als Princeton, Stanford en Cambridge. Thans is hij vrijgevestigd schrijver, journalist, columnist, tv-presentator, componist en ongebonden wijsgeer.

Van Scrutons filosofische hoofdwerken – ‘Modern Philosophy’ (1994), ‘A Short History of Modern Philosophy: From Descartes to Wittgenstein’ (1995; bij uitgever dezes in vertaling verschenen als ‘Moderne filosofie’), ‘Animal Rights & Wrongs’ (1996), ‘The Aesthetics of Music’ (1997), ‘Spinoza’ (1998) – geldt ‘Filosofisch denken’ als een van de meest toegankelijke en lichtvoetige.

In dit boek biedt Scruton op de hem eigen heldere, elegante en licht tegendraadse wijze een persoonlijke visie op filosofie als menselijke zoektocht naar wijsheid, inzicht en begrip. De kern van ‘Filosofisch denken’ bestaat uit het besef dat wijsbegeerte een onmisbaar onderdeel uitmaakt van het alledaagse bestaan van de mens en ook altijd mensenwerk is.
Daarom beoogt dit werk bovenal een aansporing te zijn om nieuwsgierig in het leven te staan.

Scruton neemt de lezer mee op een intellectuele ontdekkingsreis die langs vragen voert waar iedereen elke dag mee te maken krijgt: wat is waarheid, wat is vrijheid, wat is goed en fout, wat is de mens, wat is God, maar eveneens: wat is geschiedenis, wat is muziek en wat is seks?
Wie dit boek leest, zal de wereld, de filosofie en zichzelf nooit meer op dezelfde wijze bezien.

‘Voortreffelijk, eigenzinnig, meesterlijk geschreven, dwars en erudiet.’
– NRC Handelsblad –

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Filosofisch denken | Roger Scruton” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

Aantal bladzijden 175
Afwerking Paperback
Uitgever Bijleveld

Andere suggesties…