Feminisme op de werkvloer | Frits Bosch

Worden vrouwen uit topbanen geweerd?
Is er een Mannenbolwerk en een Glazen Plafond?

25,00

Artikelnummer: 9789402152586 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

2019 was het jaar van de vrouw. Het 100-jarig bestaan van het algemeen kiesrecht is gevierd en er kwam een vrouwenquotum.
Is dat quotum een zegen of een nachtmerrie?
Worden vrouwen uit topbanen geweerd?
Is er een Mannenbolwerk en een Glazen Plafond?

Vrouwen zijn in ons land aan een sterke opmars bezig. Ze bekleden steeds meer sleutelposities op de werkvloeren. Feministen eisen topposities op en wensen nog meer macht voor vrouwen. Frits Bosch duikt in historische achtergronden van feminisme, feministische golfen, feministisch marxisme, Clinton affaire, #MeToo, kinderspeelgoed, boerka, “nature–nurture’, kansenongelijkheid, stereotypen, diversiteit en vrouwenquotum.

Hij gaat talrijke werkvloeren op en praat met vrouwen en mannen die zich openhartig uitspreken over vrouwenemancipatie, werkomstandigheden, kansen en mogelijkheden. Hij luistert, wikt en weegt en geeft zijn mening.

Dit is een boek voor allen die geïnteresseerd zijn in vrouw, man, maatschappij, ook voor managers, personeelchefs en wetenschappers. Frits Bosch, macro-econoom en socioloog. Hij was bedrijfsadviseur en auteur van talrijke artikelen, gidsen en boeken over economie en maatschappelijk relevante onderwerpen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Feminisme op de werkvloer | Frits Bosch” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

Afwerking Hardcover

Andere suggesties…