Feitenkennis | Hans Rosling

In dit boek presenteert hoogleraar Hans Rosling 10 redenen – van onze neiging om de wereld in twee kampen te verdelen tot de manier waarop we vooruitgang waarnemen – en komt zo met een radicaal nieuwe verklaring

22,50

Artikelnummer: 9789000351220 Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Een van de belangrijkste boeken die ik ooit heb gelezen.’ Bill Gates

‘Iedereen zou dit boek moeten lezen.’ de Volkskrant

Wat is nu de gemiddelde levensverwachting in de wereld?
Hoeveel meisjes maken de basisschool af?
Welk percentage van de wereldbevolking leeft in armoede?
Hoeveel kinderen in de wereld zijn nu ingeënt tegen een ziekte?

Op eenvoudige vragen over wereldwijde trends geven we systematisch de verkeerde antwoorden. Het is zelfs zo erg dat een chimpansee die willekeurig antwoorden kiest consequent leraren, journalisten, Nobelprijswinnaars en studenten overtreft. In Feitenkennis legt hoogleraar Internationale Gezondheid en wereldfenomeen Hans Rosling uit waarom dit gebeurt. Hij presenteert daarbij tien redenen en komt zo met een radicaal nieuwe verklaring.

Ons probleem is dat we niet weten wat we niet weten, en dat zelfs onze gissingen gebaseerd zijn op onbewuste en voorspelbare vooroordelen. Het blijkt dat onze wereld in een veel betere staat is dan we denken. Dat betekent niet dat er geen echte zorgen zijn. Maar als we ons de hele tijd zorgen maken om de verkeerde dingen en ons niet richten op de feiten, kunnen we het zicht verliezen op de dingen die ons het meest bedreigen.

Feitenkennis zit boordevol anekdotes, aangrijpende verhalen en uiteraard met de kenmerkende grafieken van Rosling. Het is een inspirerend, onthullend en ook essentieel boek dat de manier waarop je de wereld ziet compleet zal veranderen.

Hans Rosling was een Zweedse arts en hoogleraar Internationale Gezondheid. Hij was adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie en UNICEF, en medeoprichter van Gapminder. Daarnaast presenteerde hij wetenschappelijke documentaires op de BBC, gaf hij een van de best bekeken TED Talks aller tijden, en behoorde tot ‘the 100 most influential people’ volgens Time Magazine. Hij overleed op 7 februari 2017 op 68-jarige leeftijd en wijdde de laatste jaren van zijn leven aan het schrijven van dit boek.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Feitenkennis | Hans Rosling” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

Aantal bladzijden 344
Afwerking Paperback
Uitgever Spectrum