Donker wit | Mieke Janssens

  

Dit is het verhaal van de familie Janssens. Over grenzen en generaties heen, krijg je een blik in hun overlevingsstrijd voor en tijdens WOII.

Hun kroniek begint bij grootvader Charles junior. Die krijgt voor WOI de kans om het vak van bakker en chocolatier te leren. Met veel pas …

19,95

Op voorraad

Beschrijving

Dit is het verhaal van de familie Janssens. Over grenzen en generaties heen, krijg je een blik in hun overlevingsstrijd voor en tijdens WOII.

Hun kroniek begint bij grootvader Charles junior. Die krijgt voor WOI de kans om het vak van bakker en chocolatier te leren. Met veel passie en gedrevenheid start hij zijn eigen zaak. Samen met zijn vrouw Jeanne, krijgen ze een zoon Carl.
Carl treedt met veel goesting in de voetsporen van zijn vader. Met zijn vrouw Suzanne, probeert hij in woelige tijden een leven op te bouwen.

April, 1940. Een nieuwe oorlog breekt uit en dwarsboomt de mooie plannen van Carl en Suzanne. Vrijwillig trekken ze naar Duitsland en komen terecht bij de firma Stromeyer.
In september 1945 wordt hun eerste dochter, Mieke geboren.

Mieke is in de ban van de oorlogsbelevenissen van haar familie. Vele avonden luistert ze geboeid naar de verhalen die haar vader vertelt.
Maar gaandeweg, begint ze zich ook vragen te stellen.

Mieke Janssens werd geboren in september 1945 in Sint-Niklaas.
Tot haar grote spijt kan ze niet verder studeren en moet ze op de leeftijd van 15 gaan werken. Het was het begin van de drang naar ontwikkeling.
Daarom beslist ze om literatuur- en kunstgeschiedenis te studeren aan de Stedelijke Academie. Het schrijven is altijd aanwezig geweest. Eerst in de vorm van een dagboek, soms ook korte verhalen en uiteindelijk de oorlogsbelevenissen van haar ouders.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Donker wit | Mieke Janssens”

Boekinformatie

ISBN 9789082959758
Aantal bladzijden 233
Afmetingen 210 x 148 x 22 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Uitgeverij Inkt
Auteur Mieke Janssens (auteur)

Peter Schryver (fotograaf)
Hanneke Dhaese (redacteur)
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 15-12-2019
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.