De rijkste man van Babylon | George Clason

Zeven gouden regels voor welzijn & welvaart

  

De metafoor “Babylonische spraakverwarring” en het daaruit afgeleide begrip “Babylonische toestanden” is zo krachtig dat bij de term Babylonische economie de gevoelswaarde als ‘economische chaos’ wordt ervaren.
Het Babylonische woord Babilim betekent ‘Godenpoort’ en wordt speels gekoppeld aan het werkwoord balal, ‘verwarren’, om zo het ontstaan van de verschillende talen te verklaren. Hoogmoed leidt tot chaos, tot toestanden luidt de bijbelse boodschap.
De kernwaarden van de eeuwenoude Babylonische economie waren gebaseerd op het voorkomen van rumoer en gedoe.
De duurzame welvaart en welzijn van Babylon was gebouwd op de peilers van wijsheid, rechtvaardigheid en een innovatieve handelsgeest.
Met ‘genot zit in de beperking en tevredenheid is het hoogste doel”, als lijfspreuk en werklust, vertrouwen, eerlijkheid, handigheid, respect, aandacht en mededogen.

24,90 19,91

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Artikelnummer: 9789079133215 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

‘Een trage hand krijgt leed en schand
Een kloeke hand krijgt eer en land’

De invloed van Mesopotamië kan niet
worden overschat. Grandeur en handelsgeest
brachten het land tot duurzame
welvaart waar iedereen door hard
werken tot zijn recht kon komen.
George Clason beschrijft de werkwijze
die het oude Perzië zo’n langdurige periode van vrede, beschaving en grote rijkdom heeft geschonken.

Als eersten gebruikten de Babyloniërs
economische regels voor het mensenpark,
codices met als uitgangspunt:
eerlijkheid, handigheid, werklust en
een woord is een woord.

In tien levendige verhalen word je meegenomen naar de dynamische wereld
van het Babylonisch-Assyrische Rijk en
spelenderwijs leer je de zeven gouden regels voor welvaart en welzijn.

Dit boek kent ontelbaar veel lezers
die er wijzer en succesvoller van
zijn geworden. Welvaart, welzijn
en wijsheid gaan hand in hand.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “De rijkste man van Babylon | George Clason”

Boekinformatie

ISBN 9789079133215
Aantal bladzijden 192
Afmetingen 220 x 140 x 13 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever Vrije Uitgevers, De
Leverbaar vanaf 17-06-2020
Auteur George Clason (auteur)

Daniël Mok (vertaler)
George Samuel Clason werd in 1874 geboren in Louisiana en stierf op zijn 83e in Californië. Hij studeerde aan de University of Nebraska en diende het leger in 1898 in de Spaans-Amerikaanse oorlog. De oprichting van de Clason Map Company in Denver, Colorado werd het begin van een lange uitgeverscarrière. Hij gaf de eerste wegenatlassen van de Verenigde Staten en Canada uit waarvan sommige bij de University of Nevada, Las Vegas Libraries. Hij schreef vanaf 1926 een serie verhalen over budgetbeheer en financieel welslagen, waarbij hij gelijkenissen gebruikte die hij in het oude Babylon situeerde om zijn punt te kunnen maken. Deze werden in zulke grote aantallen verspreid door banken, verzekeringsmaatschappijen en werkgevers dat miljoenen mensen vertrouwd raakten met Clasons gedachtegoed. De pamfletten werden later gebundeld als leergang voor een cursus van het Instituut voor Financiële Vorming in Denver en in 1937 samen met ander materiaal uitgegeven bij Financial Education Publishers in Denver onder de titel Goud in het vooruitzicht. Later verschenen zijn verhalen onder de titel De rijkste man van Babylon. Door de positieve lezersreacties loopt de verkoop, ondanks de geringe media-aandacht, nog steeds gestaag door. Er is duidelijk behoefte aan een boekje dat zonder cijfermatig gegoochel in heldere bewoordingen de wetmatigheden uitlegt die de grondslag vormen voor een verantwoorde omgang met het besteedbare inkomen. Het is door de positieve waardering van onderop dat dit wonderbaarlijke boekje met recht inmiddels als klassiek wordt beschouwd.
Geïllustreerd Neen
Druk 9
Datum van uitgifte 17-06-2020
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.
Voorwoord door de schrijver ix Inleiding bij de Nederlandse vertaling xi 1 De man die naar goud hunkerde 13 2 De rijkste man van Babylon 25 3 Zeven remedies tegen een krappe beurs 35 1 Begin met je portemonnee te spekken 39 2 Beheers je uitgaven 41 3 Vermeerder je geld 44 4 Bescherm wat waardevol is tegen verlies 46 5 Maak van uw woning een rendabele investering 48 6 Verzeker je van toekomstige inkomsten 49 7 Verhoog je verdienvermogen 52 4 Vind Vrouwe Fortuna 57 5 De vijf wetten van het goud 73 6 De geldschieter van Babylon 89 7 De muren van Babylon 105 8 De kamelenhandelaar van Babylon 111 9 Vijf Soemerische kleitabletten 125 10 De gelukkigste man van Babylon 139 xi Historische schets van Babylon 161 De wijsheid van Babylon gaat nooit verloren 167 Over de auteur en zijn boek 169 Mythologie, midrasj & Hammoerabi 170