Aanbieding!

De langste mars | Johan Sanctorum

In de uitgebreide mei’68 literatuur neemt dit boek een aparte plaats in van provocerend geluid, verrassende analyse, – stof tot nadenken! |

17,95 7,00

Artikelnummer: 9789492639158 Categorieën: , , Tags: , , , , ,

Beschrijving

In De langste mars brengt Johan Sanctorum zijn persoonlijke visie op de ’68-revoltedie dit jaar een halve eeuw oud is. Hij neemt ons mee naar Leuven Vlaams en de woelige meidagen van Parijs in dat jaar, het iconische centrum van de beweging: wat bezielde de jongeren van toen en waar stonden ze echt voor? Een cocktail van hormonen, tedere anarchie, maoïstische rethoriek, authentieke sociale bewogenheid en, nu ja, ook wel een dosis verveling van de middenklassejeugd op het einde van de golden sixties, leidde tot een sterk statement rond vrijheid en ontvoogding. 

Maar naarmate de Lange Mars door de Instellingen zich voltrok en de 68’ers de macht overnamen, vestigden ze ook een fluwelen dictatuurin woorden en ideeën. Vandaag noemen we dit ‘politieke correctheid’ of pococratie.

Eén voor één fileert Sanctorum de domeinen waarin het politiek correcte denken zich nestelde: media, onderwijs, kunst en cultuur, milieu. Met eruditie, verbeelding en zelf behept met bijzonder weinig politieke correctheid deconstrueert hij de bovenbouw die de 68’ers in een halve eeuw hebben opgetrok-ken, om hun impact op de samenleving te consolideren. Een revolte tegen deze dictatuur is onvermijdelijk.

 

Johan Sanctorum (1954) studeerde filosofie en kunstgeschiedenis aan de VUB. Achtereenvolgens docent, uitgever/hoofdredacteur van het filosofisch tijdschrift O, theaterdramaturg, communicatieconsultant en auteur/columnist – onder meer voor Doorbraak.be – ontpopte hij zich tot een van de scherpste pennen in Vlaanderen en veel gevraagd lezinggever. Cultuur, politiek en media zijn de uitverkoren domeinen. 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De langste mars | Johan Sanctorum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

ISBN 9789492639158
Aantal bladzijden 176
Afmetingen 0 x 14 x 21 mm
Afwerking Softcover
Uitgever Doorbraak