De illegale Ghelamco arena | Ignace Vandewalle

Het spraakmakend boek dat Ghelamco en Paul Gheysens liever niet in de boekenwinkels zagen liggen.

22,95

Beschrijving

Het boek is een oproep voor de politieke ontvoogding van de professionele sport opgehangen aan de case van de bouw van de Ghelamco Arena.

Is het normaal dat in Gent grote bouwprojecten zonder aanbesteding worden cadeau gedaan?

Welke vrienden werden bevoordeeld door burgemeester Daniel Termont bij de bouw van de Ghelamco Arena?

Wat is de rol van meester-fikser Jeroen Piqueur van Optima in het politiek-financiële kluwen achter de bouw van de Ghelamco Arena?

Staan socialistische en liberale politici in Gent boven de wet op de overheidsopdrachten?

Betaalt de voetbalploeg voldoende voor het gebruik van het stadion?

De nieuwe voetbaltempel van KAA Gent, de Ghelamco Arena, werd gebouwd uit de supportersharten van Gentse politici. Maar het nieuwe stadion is er slechts kunnen komen in financieel en politiek verdachte omstandigheden waarbij vriendjespolitiek primeert op de wet. Jarenlang onderzoek sterkt Ignace Vandewalle in de overtuiging dat de arena illegaal is.

Waar gewone burgers door fiscus en rechter op de vingers worden getikt bij onregelmatigheden, slagen politici en grote bedrijven er ongestraft in om – tussen de kaviaar en de champagne – megalomane projecten illegaal tot stand te laten komen.

Illegale constructie en niet-gecontroleerde staatssteun zijn een competitie- en concurrentievervalsing tussen professionele voetbalclubs. De Europese Commissie heeft ondertussen een onderzoek ingesteld naar deze onregelmatigheden. Overleeft KAA Gent dit schandaal van de Ghelamco Arena?

De auteur

Ignace Vandewalle (1966) was kabinetsmedewerker van minister Marc Verwilghen en staatssecretaris Vincent Van Quickenborne, parlementair medewerker van Boudewijn Bouckaert en Jean-Marie Dedecker. Sinds 2014 is hij zaakvoerder van het onafhankelijk politiek adviesbureau BFELT.

Extra informatie

Afmetingen 15 × 23 mm
Afwerking

Hoogte

Breedte

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De illegale Ghelamco arena | Ignace Vandewalle” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *