Dag & nacht | Helga van Leur

De hemel verklaard door Helga van Leur & Govert Schilling

  

Waarom is de lucht blauw en de zonsondergang rood? Hoe ontstaat de regenboog met al zijn kleuren? Kun je vanuit Nederland het poollicht zien? Welke wolken vertellen je dat je beter een paraplu mee kunt nemen? Waarom ziet de maan er elke dag anders uit? Hoe zie je het verschil …

27,00

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Artikelnummer: 9789059565425 Categorie:

Beschrijving

Waarom is de lucht blauw en de zonsondergang rood? Hoe ontstaat de regenboog met al zijn kleuren? Kun je vanuit Nederland het poollicht zien? Welke wolken vertellen je dat je beter een paraplu mee kunt nemen? Waarom ziet de maan er elke dag anders uit? Hoe zie je het verschil tussen een ster en een planeet? En waar vind je de Poolster en hoe herken je een satelliet?
In dit boek beschrijven Helga van Leur en Govert Schilling alles wat er overdag en “s nachts aan de hemel te zien is. Van wolkentypen, optische verschijnselen en bliksem tot vallende sterren, planeetsamenstanden en zonsverduisteringen. In begrijpelijke taal en voorzien van prachtige foto”s nemen ze je mee op een boeiende verkenningstocht, van “s morgens vroeg tot diep in de nacht.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Dag & nacht | Helga van Leur”

Boekinformatie

ISBN 9789059565425
Aantal bladzijden 192
Afwerking Hardback
Uitgever Fontaine Uitgevers
Leverbaar vanaf 11-06-2020
Auteur Helga van Leur (auteur)

Govert Schilling (auteur)

Helga van Leur is meteoroloog en presenteerde twintig jaar lang het RTL-weerbericht. Als ambassadeur van onze planeet verzorgt ze lezingen over het weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag.

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, en publiceerde tientallen boeken.

Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 11-06-2020