Aanbieding!

Continent zonder grens | Theo Francken

(1 klantbeoordeling)

Alles wat u moet weten over de migratiecrisis. |

19,99 18,00

Artikelnummer: 9789492639165 Categorieën: , , Tags: , , , , ,

Beschrijving

Brexit, euroscepticisme, aanslagen, culturele angst voor de islam… Europa beleeft roerige tijden. In Continent zonder grens betoogt staatssecretaris Theo Francken overtuigend dat onder meer de massale immigratie daarvoor verantwoordelijk is. In zijn directe stijl bespreekt hij de drijfveren achter de ‘lange mars op Europa’, die honderdduizenden jonge mannen uit Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië elk jaar opnieuw ondernemen. Een mars die sinds de migratiecrisis van 2015 helemaal uit de hand is gelopen.

Zonder schroom fileert Theo de passiviteit die het traditionele establishment daartegenover plaatst. Hij neemt u mee naar plekken waar geen camera’s draaien. Naar de achterkamerpolitiek van de Europese Raden en de mechanismen van de mensensmokkelindustrie, maar ook naar de getormenteerde geschiedenis van Europa en de morele complexen van onze eigen westerse maatschappij. Tegelijk toont hij ons de weg vooruit: hoe het elders in de wereld wél anders kan, en hoe het moet in Europa.

Theo Francken (1978) is master in de pedagogische wetenschappen (KULeuven). Hij is de Belgische staatssecretaris voor Asiel & Migratie en Administratieve Vereenvoudiging en burgemeester van Lubbeek. Hij werkt al bijna 20 jaar in de Wetstraat, zowel voor als achter de schermen, rond thema’s als migratie, integratie, onderwijs en werk. In 2011 publiceerde hij het boek Land zonder grens over het Belgische migratiebeleid.

Joren Vermeersch (1981) is master in de rechten met post-masters internationaal en Europees recht (UGent, Coimbra, Wroclaw) en master in de geschiedenis (Ugent, winnaar André De Schaepdrijverprijs). Hij werkte als attaché bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen en als fractiemedewerker in de Kamer van Volksvertegen-woordigers en is vandaag speechschrijver op het kabinet van Theo Francken en columnist op opiniesite Doorbraak.be.

1 beoordeling voor Continent zonder grens | Theo Francken

  1. Bjarne Castelein

    Een neutrale en duidelijke visie over hoe de migratiecrisis nu echt in mekaar zit.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

Aantal bladzijden 240
Afmetingen 21.5 x 14 mm
Afwerking Softcover
Uitgever Doorbraak

Andere suggesties…