Bescheiden vragen | Edgar H. Schein

De kunst van vragen stellen in plaats van opdragen

  

Bescheiden vragen is een simpele en effectieve techniek om meer positieve relaties te bouwen, vooral tussen mensen met statusverschil. Creëer een cultuur waarin vragen vrijstaat; waarin ideeën vrij geopperd worden, waarin bazen die het mis hebben tegengesproken worden, waarin m …

16,00

Dit boek is nog niet verschenen of in herdruk. U kan het wel al bestellen.

Artikelnummer: 9789047014317 Categorieën: ,

Beschrijving

Bescheiden vragen is een simpele en effectieve techniek om meer positieve relaties te bouwen, vooral tussen mensen met statusverschil. Creëer een cultuur waarin vragen vrijstaat; waarin ideeën vrij geopperd worden, waarin bazen die het mis hebben tegengesproken worden, waarin misstanden aan de kaak gesteld worden. Een werkelijke leider geeft mensen de ruimte zelf te denken door vragen te stellen, in plaats van aan te geven hoe het moet. Dat is best lastig: iedereen vindt het fijn om te laten zien wat hij weet, en van een leider wordt bovendien verwacht dat hij de antwoorden heeft. Maar je kunt onmogelijk de antwoorden hebben als je niet meer dagelijks met je handen in de klei staat en je kunt ook niet alles zelf doen. De ware leider toont zich sterk en stelt vragen, in plaats van ze te beantwoorden.
Dit boek is een kleinood. Het is vol compassie en wijsheid van een van de meest ervaren denkers in organisatiekunde, carrièreontwikkeling en organisatiepsychologie.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Bescheiden vragen | Edgar H. Schein”

Boekinformatie

ISBN 9789047014317
Aantal bladzijden 144
Afwerking Hardback
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Leverbaar vanaf 17-06-2020
Auteur Edgar H. Schein (auteur)
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 17-06-2020
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.