Bella Figura | Joost Houtman & Philip Roose

Met Bella Figura serveren Joost Houtman en Philip Roose een heerlijke lasagne gevuld met de meest wonderlijke verhalen over Italië en de Italianen.

22,50

Artikelnummer: 9789460016660 Categorieën: , Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Waarom zijn de Italianen zo bijgelovig? Waarom blijven volwassen mannen tot voorbij hun 30e bij hun mamma wonen? Waarom zijn de Italianen allergisch aan alles wat de staat dicteert? Waarom is er niets mis met een politicus die elf keer van partij verandert? En waarom moet in alles dat verduvelde ‘fare bella figura’ nagestreefd worden? Waarom doet het er niet toe of iets ‘goed’ of ‘slecht’ is, maar wel of het mooi overkomt? Waarom is Mona Lisa’s faam te danken aan een sullige Italiaanse amateurschilder? Waarom is Jezus eigenlijk een Italiaan? En Napoleon ook?

Wat maakt de Italianen zo ItaliaansBella Figura wil dat achterhalen. Die zoektocht wordt u geserveerd in een lasagne gevuld met de meest wonderlijke verhalen. Met humor en passie leggen de auteurs de essentie van het zoete leven in De Laars bloot. Dat u na het lezen de Italianen iets beter zal begrijpen is zeker. Dat u in een volgend leven als Italiaan wil herboren worden, al helemaal.

 

Philip Roose (1979) woont en werkt in Catania (Sicilië) en exporteert Italiaanse wijnen. Hij publiceert op Doorbraak.be over de Italiaanse politiek en werd door De Standaard uitgeroepen tot de ‘godfather op

Twitter’.

Joost Houtman (1976) is thrillerauteur, copy- en ghostwriter, scenarist en podcaster. Hij schreef Zo werden wij wereldkampioen (2016), De Foute Ster (2013), Het Foute Elftal (2012) en De Zwarte Olifant (2016), genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bella Figura | Joost Houtman & Philip Roose” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

ISBN 9789460016660
Aantal bladzijden 256
Afmetingen 0 x 15 x 23 mm
Afwerking Softcover
Uitgever Vrijdag