Aster Berkhof | Karel Michielsen

100 jaar nieuwsgierigheid

  

Biografie van een van de meest veelzijdige en populaire Vlaamse auteurs.

24,99

Op voorraad

In het nieuws

Op 18 juni wordt Aster Berkhof 100. Samen met Ernest Claes was hij de meest gelezen auteur in het Vlaanderen van de tweede helft van vorige eeuw, en op het eerste gezicht een heuse volksschrijver.


Beschrijving

“Aster Berkhof 100 jaar nieuwsgierigheid” biedt een overzicht van het leven van een van de meest populaire Vlaamse auteurs uit de twintigste eeuw. Als geen ander slaagde Berkhof erin alle geledingen van de Vlaamse bevolking aan het lezen te krijgen. Hij schreef pure ontspanningsboeken, jeugdboeken, misdaadverhalen en literaire romans. Karel Michielsen maakte een selectie van bijzondere foto’s en unieke documenten als leidraad voor dit boek, die de vele facetten en achtergronden van Berkhofs leven en zijn 101 gepubliceerde boeken illustreren.

Veertig jaar lang was Berkhof de meest ontleende auteur in de Vlaamse openbare bibliotheken. Van de 101 boeken die hij schreef, vielen vooral Veel geluk professor, Paavo de Lap, Als een wolf in de wildernis, de priestertrilogie Het leven op aarde, Het huis van mama Pondo, de trilogie De kroniek van Hogelinden, Amanda, Mandra Gorres, Donnadieu en Octopus Dei op.

Berkhof, ook wel de Louis Paul Boon van het platteland of de Conscience van de twintigste eeuw genoemd, krijgt met dit boek een waardig huldebetoon naar aanleiding van zijn honderdste verjaardag op 18 juni.

Uw beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Aster Berkhof | Karel Michielsen”

Boekinformatie

ISBN 9789089248282
Aantal bladzijden 216
Afmetingen 240 x 170 x 14 mm
Afwerking Paperback / softback
Uitgever VBK - Houtekiet
Auteur Karel Michielsen (auteur)

Karel Michielsen was bibliothecaris in de openbare bibliotheken van Baarle-Hertog-Nassau, Merksplas, Beerse, Rijkevorsel en Vorselaar. Hij organiseerde de spraakmakende Noord-Zuidontmoetingen van Vlaamse en Nederlandse auteurs en illustratoren van kinderen jeugdboeken in Baarle-Hertog-Nassau. In 1992 publiceerde hij ook De stroomversnelling: twee decennia jeugdliteratuur in Vlaanderen.
Geïllustreerd Neen
Druk 1
Datum van uitgifte 15-05-2020
U kan een stukje van het boek hier downloaden of gewoon hieronder lezen.