Antwerpen 40-45 | Jan Huijbrechts

Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog in anekdotes, monumenten, bijzondere plaatsen & figuren.

29,95

Artikelnummer: 9789460017995 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

In september 2020 herdenkt Antwerpen de Bevrijding. Meer dan vier jaar leefden de Antwerpenaren onder de knoet van de Duitse bezetter. Vertrekkend vanuit nieuwe inzichten en een vaak onverwachte invalshoek is Jan Huijbrechts erin geslaagd om de bij tijden complexe oorlogsgeschiedenis van de Scheldestad op een boeiende manier gestalte te geven.
Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde anekdotes, persoonlijke verhalen, gebouwen en monumenten en tientallen nooit eerder gepubliceerde foto’s, reconstrueert dit rijk geïllustreerde boek chronologisch het verhaal van ‘t Stad en zijn bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Antwerpen 40-45 is het resultaat van jaren opzoekingswerk en het aanboren van nooit eerder geraadpleegde bronnen. Jan Huijbrechts haalde lang vergeten feiten en gebeurtenissen vanonder het stof. Dit biedt een verfrissende kijk op een paar van de meest beladen bladzijden uit de geschiedenis van de stad. Van bezetting tot bevrijding en van verzet en collaboratie tot de V-bommen.
Inclusief een originele WO II-wandeling op het Schoonselhof.

Jan Huijbrechts (1962) is master Cultuurwetenschappen. Hij schreef een twintigal militair-historische studies en twee alternatieve Antwerpse stadsgidsen, waaronder Vlaams bewegen in Antwerpen . Hij werkte mee aan Onsterfelijk in uw steen, over soldatengraven en WO I en aan Hoogspanning aan de Belgisch-Nederlandse grens, over de beruchte ‘dodendraad’.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Antwerpen 40-45 | Jan Huijbrechts” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekinformatie

ISBN 9789460017995
Aantal bladzijden 256
Afmetingen x 17 x 24 mm
Afwerking Softcover
Uitgever Vrijdag

Andere suggesties…