Geplaatst op

Kritisch islam-boekenpakket

Met het Nederlandse boerkaverbod laaide de maatschappelijk discussie over islamisering en islam opnieuw op. Enerzijds zagen we een groep ‘boerkabuddies’, die koste wat het kost de vrije kledingkeuze bepleitten: wie in een boerka wil rondlopen, moet dat kunnen volgens de principes van de liberale rechtstaat. Anderzijds groeide het protest van hen die in islamitische kledingvoorschriften onderdrukking en discriminatie zien. De strijd van heel wat vrouwen in Iran is voor hen een lichtend voorbeeld.

Wie zich verder wil verdiepen in de islam en de islamisering van onze samenleving bieden wij nu een pakket aan voordeelprijs:

Voor de vrijheid, dus tegen Islamisering van Sam van Rooy
en
De islam voor ongelovigen van Koenraad Elst

Uw voordeel bedraagt 15 procent: €39,90 i.p.v. 45,90 excl. verzending.

Leverbaar vanaf 26 augustus: dan is de 3de druk van Voor Vrijheid dus tegen islamisering opnieuw beschikbaar: in voorverkoop kan u ook apart voor dit boek intekenen tegen de tijdelijke promotieprijs van €19,95 (i.p.v. €22,95) — excl. verzending.

Over de boeken

‘Dit boek  (Voor vrijheid dus tegen islamisering) – een onthutsende bloemlezing van duizend citaten – is belangrijk genoeg om veel aandacht in de pers te krijgen. Maar de pers zal het wellicht goeddeels negeren omdat de schrijver ‘van het Vlaams Belang’ is. Ik, als extremist van het centrum, moet niets van die partij hebben. Maar dat heeft allemaal toch geen jota met de waarheid of onwaarheid van die duizend citaten te maken? Zeker als u inzake de islam zo argeloos bent als een koorknaap, zou het misschien een idee zijn u eens te verdiepen in dat vreemde verschijnsel geheten de werkelijkheid.’ (Benno Barnard)

In het boek De islam voor ongelovigen verwerkt Koenraad Elst nieuwe inzichten omtrent het ontstaan van de Koran, en nieuwe gebeurtenissen, nu onder meer aanslagen en het talrijk opduiken van kalifaatstrijders in ons land de problematische kanten van de islam wel heel dichtbij hebben gebracht. Meer dan ooit blijkt de behoefte te bestaan om tegenover de oppervlakkige en ontwijkende duiding rond de islam de confrontatie met de bronteksten te plaatsen. Van die ondankbare plicht heeft Elst zich hier gekweten.

Bestellen bij Doorbraak

U kan het kritische islampakket hier voordelig bestellen aan €39,90
https://winkel.doorbraak.be/p/islampakket/

Sam Van Rooy (promo-prijs: €19,95)
https://winkel.doorbraak.be/p/voor-vrijheid-dus-tegen-islamisering-sam-van-rooy/

Koenraad Elst: aan 22,95€
https://winkel.doorbraak.be/p/de-islam-voor-ongelovigen-koenraad-elst/

Geplaatst op

Boekvoorstelling ‘Nagelaten geschriften’ van Etienne Vermeersch

Etienne Vermeersch

In januari 2019 overleed Etienne Vermeersch, Vlaanderens bekendste professor filosofie en meest invloedrijke intellectueel van de voorbije decennia. Vermeersch had een gefundeerde mening over een grote diversiteit aan onderwerpen, van religie tot wetenschap, van politiek tot kunst. Bovendien had hij het vermogen om zijn opinies in heldere taal te formuleren, zowel in de media als in zijn boeken en artikelen. Tijdens zijn leven publiceerde hij meerdere boeken, vele artikelen en opiniestukken, en gaf hij talloze interviews. Tot zijn bekendste werken behoren De ogen van de Panda (eerste uitgave 1988), De Rivier van Herakleitos (met Johan Braeckman, 2008), het interviewboek In gesprek met dat hij met Dirk Verhofstadt uitbracht (2011) en Over God (2016).

Onder de titel Nagelaten Geschriften verschijnt bij uitgeverij Houtekiet een selectie van zijn artikelen en opiniestukken die hij in de loop van meer dan vijftig jaar geschreven heeft. Het boek biedt een overzicht van de onderwerpen die Etienne Vermeersch zijn hele leven passioneerden, zoals identiteit, geloof, euthanasie, overbevolking, milieu en vele andere kwesties. Sommige teksten verschijnen voor het eerst in het Nederlands. Het boek geeft de tijdgeest weer van de voorbije decennia en maakt duidelijk hoezeer Etienne Vermeersch zijn stempel drukte op de mentaliteitswijzigingen die tijdens zijn leven plaatsvonden, niet het minst in het eertijds katholieke Vlaanderen.

Het boek is samengesteld door Johan Braeckman en Dirk Verhofstadt. Zij waren medewerkers, collega’s en bovenal intieme vrienden van Etienne Vermeersch. Met dit boek brengen ze een eerbetoon aan de intellectuele erfenis van een van Vlaanderens belangrijkste filosofen.

Doorbraak werkt graag mee aan de organisatie van een grote boekvoorstelling.

Wat?

Boekvoorstelling met toespraken van prof. Gita Deneckere (decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte), prof. Mieke Van Herreweghe (vicerector Universiteit Gent) en Els Wouters (uitgever Houtekiet).

Daarna gaat filosofe Tinneke Beeckman in gesprek met Dirk Verhofstadt en Johan Braeckman over Etienne Vermeersch en het boek.

De toegang is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Daarom is inschrijven verplicht.

Wanneer?

Maandag 7 oktober om 20.00 uur.

Het einde is voorzien rond 21.30 uur.

Waar?

UFO, auditorium Leon De Meyer, Sint-Pietersnieuwstraat 33, Gent (OPGELET: GEWIJZIGDE LOCATIE!)

Parkeren doet u best onder het nabije Sint-Pietersplein of onder Gent Zuid.

Wie?

De organisatie is een samenwerking van Uitgeverij Houtekiet, Universiteit Gent, Liberales, De Corridor vzw, Doorbraak.be, Humanistisch Verbond, SKEPP, het Fonds Lucien De Coninck, De Maakbare Mens, deMens.nu, het Vermeylenfonds, het Geuzenhuis, Liberaal Archief/Liberas, AMSAB-ISG, Willemsfonds en boekhandel Walry

Geplaatst op

Doorbraak Sponsordiner met Jan Jambon – 3 oktober

De Doorbraak-ploeg nodigt u van harte welkom op haar jaarlijkse

SPONSORDINER

met Jan Jambon

Donderdag 3 oktober 2019

18.30 uur

Onthaal en receptie

*

19.15 uur

Verwelkoming door hoofdredacteur Pieter Bauwens

Diner

Gerookt vissersbordje

Als vanouds leidt Jean-Marie Dedecker Jan Jambon in

Gevulde Bressekip met seizoensgroentjes, stevige jus en kroketjes

Jan Jambon spreekt over de politieke actualiteit

Dessertenbord met chocolade en bloedsinaasappel

Uitgever Karl Drabbe verloot de prijzen

Koffie en versnaperingen

Bar

er wordt ook in een vegetarisch menu voorzien (graag vermelden bij inschrijving)

***

Er zijn die avond ook vijf mooie prijzen, waaronder een persoonlijk diner met Jan Jambon voor zes personen. Voorts: een ballonvaart, uitgelezen Siciliaanse wijnen en boekenpakketten.

***

Alle deelnemers krijgen die avond een boek van Doorbraak naar keuze mee.

***

200 euro per deelnemer *

250 euro per deelnemer met btw-factuur*

Wil u met uw bedrijf, vereniging of vrienden een tafel van 10 personen: 3000 euro (excl. btw). U krijgt er extra promotionele vermelding voor. *

Locatie

Hotel Serwir
Koningin Astridlaan 57

9100 Sint-Niklaas

gratis parking voor en naast het hotel

***

Inschrijving en betaling vooraf is verplicht via onderstaand formulier. Er zijn maximaal 150 plaatsen in de zaal. Bij overinschrijving gebeurt de toewijzing op basis van de datum van betaling.

Met de gewaardeerde steun van: Nicosia wijnen, Pro Flandria, en het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.

Geplaatst op

Doorbraak zoekt 1.000 vrienden

Op 1 april jongstleden haalde Doorbraak de kaap van de 1.300.000 lezers, en daar zijn we méér dan trots op (unieke bezoekers in de jongste 12 maanden). Doorbraak verovert snel een steeds invloedrijkere plaats in het Vlaamse medialandschap. En dat zonder subsidies, zonder financiering van bovenaf en met een team dat vandaag enkel uit vrijwilligers bestaat.

Vrienden van Doorbraak

En dat is in grote mate te danken aan onze lezers. Lezers die ons steunen om de stem te zijn die in het traditionele Vlaamse medialandschap totaal ontbreekt. Duizenden lezers die ons ieder jaar steunen met een kleine of grote gift en die daarmee de groei en het voortbestaan van Doorbraak verzekeren.

Om verder te groeien, is Doorbraak op zoek naar 1.000 vrienden. 1.000 lezers die ons helpen om duurzaam te financieren. We hebben 1.000 plannen om ons nieuwsaanbod verder uit te breiden, om via video en audio een nieuwe publiek aan te trekken, om nieuwe kanalen op te zetten, nieuwe schrijvers aan te trekken,…

Kortom, Doorbraak wil de huidige groei verder omzetten in een steeds luidere “stem in ’t kapittel”. Wordt u ook Vriend van Doorbraak?

Hoe wordt u Vriend van Doorbraak?

Al wie maandelijks minstens €10 stort of binnen 12 maanden €150 steun stort, is automatisch Vriend van Doorbraak.

We hebben het voor onze Vrienden

 • Als Vriend van Doorbraak steunt u Vlaanderens snelst groeiende medium en verzekert u een plaats voor debat zonder politieke of commerciële taboes
 • We houden u op de hoogte van de plannen en verwezenlijkingen van Doorbraak via een speciale nieuwsbrief
 • U krijgt elk jaar van ons een boekenbon van €23 om met Kerstmis iets onder de boom te kunnen leggen
 • U krijgt een uitnodiging voor (en gratis toegang tot) de jaarlijke boekenbeurs in Antwerpen
 • Minstens 3 maal per jaar organiseren we netwerkactiviteiten exclusief voor onze Vrienden.

Word nu Vriend van Doorbraak!

U kan hier ons formulier voor de bank downloaden of hieronder online inschrijven

Doorbraak respecteert natuurlijk uw privacy. Lees onze Algemene Voorwaarden en Privacy om er meer over te weten.

Geplaatst op

Speel zelf eens formateur (en win een luchtballonreis)

Wie wordt premier van België? En hoeveel partijvoorzitters zitten nog op hun stoel na de formaties? Toon uw politiek inzicht in onze eerste Doorbraak Formatieprognose.

U kan uw voorspelling maken tot 11 juli 2019. De stand wordt opgenomen op het moment dat de laatste regering gevormd is of ten laatste op 31 december 2019.

Wie alle antwoorden juist heeft, krijgt van ons een ballonvaart voor 2 personen. Indien meerdere personen alle vragen juist hebben, volgt er een loting. Als troostprijzen hebben we twee boekenpakket ter waarde van €50.

Met dank aan onze sponsor

Geplaatst op

11 juliactie ‘Honderd keer Vlaanderen’

Binnen een maand viert Vlaanderen zijn nationale feestdag. Binnen een maand zullen er weer tientallen speeches ronken van plannen voor Vlaanderen. Velen zullen terugblikken op en vooruitkijken naar de politieke actualiteit. Anderen zullen het hebben over de plaats van Vlaanderen in de wereld. Over Vlaamse welvaart, of over Vlaamse identiteit.

Vlaanderen is zo veel meer dan enkel wat ons elke dag als 6,5 miljoen Vlamingen bindt. Het is een gedeeld verleden en een gedeelde toekomst. Het is een land, een volk dat als een puzzel samenhangt van talloze verhalen. Honderd zulke verhalen — straffe verhalen — werden gebundeld in het rijk geïllustreerde boek Honderd keer Vlaanderen.

Bananencollectie

Waar de naam Vlaanderen vandaan komt, dat leest u in dit boek. Dat de huidige staatsgrens tussen Frans- en West-Vlaanderen het toneel was van levendige smokkel, dat leest u in dit boek. Dat Santa Claus Vlaamse wortels heeft, eveneens. Dat er nergens zoveel lintbebouwing is als in Vlaanderen, dat wist u al, maar hoe is dat ontstaan? Dat diamantslijpen een Vlaamse uitvinding is, net als cricket of golf. Dat de gin bij uw tonic eigenlijk Vlaamse jenever is, verneemt u hierin. En dat de Oostendse Compagnie even succesvol was als de Verenigde Oostindische Compagnie. Dat elk euromuntstuk de signatuur draagt van een Vlaamse ontwerper, wist u ongetwijfeld niet. En evenmin dat de grootste bananencollectie in Vlaanderen te vinden is.

Deze en meer dan 90 andere verhalen kunt u lezen in Honderd keer Vlaanderen. Dit boek bevat Straffe verhalen over het volk tussen Noordzee en Maas en werd samengesteld door Karim Van Overmeire, Tomas Roggeman en Maarten Vanderbeke. Ze willen hiermee de veelkleurigheid van heden en verleden van Vlaanderen schetsen. Volgens Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck zit racisme in het DNA van de Vlaming. In hun zoektocht naar het DNA van de Vlamingen, hebben de drie auteurs er geen spoortje van teruggevonden. Ze vonden wel een identiteit terug om trots op te zijn.

Want daar gaat 11 juli toch ook om: om trots op de Vlaamse identiteit. En dat mag gerust met een kwinkslag en een knipoog beleden worden. Zoals in dit boek, dat u honderd redenen geeft om als Vlaming trots te zijn en om trots te zijn op Vlaanderen.

20€ inclusief verzendingskosten

In de maand voor 11 juli kan u deze Doorbraak-uitgave aanschaffen voor 20 euro inclusief verzendkosten (in plaats van de gebruikelijke 24,95 euro). Bestel vandaag nog HIER uw exemplaar. De actie loopt tot en met 11 juli 2019. Bedrijven of verenigingen die een grotere afname willen als cadeauboek, kunnen contact opnemen met [email protected].

11 juli

Geplaatst op

Vlaams-Catalaanse dag

Een goed werkende democratie heeft nood aan een goed werkende pers. Die is er niet in Spanje. Tijdens het onafhankelijkheidsreferendum van 1 oktober 2017 in Catalonië kwamen in 91 steden en gemeenten 900 gewonden in het ziekenhuis terecht. De beelden van het brute politiegeweld gingen de hele wereld rond. Maar niet in Spanje. Juan modaal die de sociale media niet volgt, kreeg enkel beelden en artikels te zien van het verraad van de Mossos d’Esquadra (de Catalaanse politie) die de stembusgang niet hadden belemmerd.

U in Vlaanderen kreeg gelukkig andere info. Jawel, het ‘geluk’ zit soms in een raar hoekje. Wanneer een officieel erkend observator als professor Bart Maddens klop van de politie krijgt, dan is dat nieuws. Dat betekent dat er wel iets ernstigs aan de hand is en dan bericht (een deel van) onze pers daarover. Maar de sociale media deden ook hun werk. De belevenissen van de bijna 50 Vlaamse internationale waarnemers vonden die dagen gretig hun weg naar Vlaanderen (tot in de Zevende Dag, De Afspraaken Terzaketoe) in de eerste plaats via de twee aanwezige journalisten van Doorbraak. Goede pers werkt.

Kwaliteitspers

De berichtgeving die eerste oktober staat in schril contrast met de houding van het overgrote deel van onze ‘kwaliteitspers’ op andere momenten wanneer het over Catalonië gaat. Eén voorbeeld. Journalisten als VRT-radio-correspondent Sven Tuytens in Madrid vertellen de luisteraars enkel de Spaanse versie van het verhaal. Daarbij wordt erg ‘creatief’ omgegaan met cijfers wanneer het over betogersaantallen gaat. Leg deze cijfers naast die van Doorbraakcorrespondent Christophe Bostyn uit Barcelona: u zal zich afvragen of het wel over dezelfde gebeurtenis gaat. De rol van kritische pers is toch zo belangrijk.

De Belgische pers ziet de Catalaanse gebeurtenissen ook meestal door een Belgische bril. Zelfs al hebben die Catalanen het recht aan hun kant, de b-media zullen dit niet benadrukken of aanhalen. Je weet immers maar nooit of dit hier in ons landje geen gevolgen zou kunnen hebben. Separatisten die het bij het rechte eind hebben, pure horror. En dus kan Ciudadanos, de Spaanse zusterpartij van Gwendoline Rutten, rustig samenwerkingsakkoorden sluiten met het extreemrechtse Vox (straks in Europa misschien de zusterpartij van het Vlaams Belang), zonder dat de Open-Vld-voorzitster rood wordt en zonder dat één journalist uit onze regimepers daarover een belerend vingertje opsteekt, in tegenstelling tot wat elders gebeurt.

In Vlaanderen en Wallonië wonen heel wat Catalanen. Catalaans ligt dicht bij Frans, dus lezen de meeste Catalanen de Franstalige pers. Ik hoef u niet uit te leggen hoe de pers bij onze zuiderburen over de Vlamingen in het algemeen en de Vlaams-nationalisten in het bijzonder bericht. Zeker de jongste dagen waren de voorbeelden legio. Hoewel er vanuit Waalse kant geen enkele, maar dan ook geen enkele steun voor de Catalaanse zaak komt (het is al Madrid wat daar de klok slaat) huiveren heel wat Catalanen om met ons Vlamingen samen te werken. Misschien moet Doorbraak.be wat meer artikels in het Frans brengen. Kunnen ze ook eens een andere klok horen dan die van Le Soir of La Libre.

Internationale dag van de Vlaamse Volksbeweging

Op zaterdag 7 september vindt in Koksijde de eerste internationale dag van de Vlaamse Volksbeweging en haar internationale koepel ICEC plaats. Het wordt een Vlaams-Catalaanse dag met een divers programma waarbij zowel cultuur, politiek als het culinaire ruim aan bod komen. Pere Jordi Junqué, woordvoerder van ANC Brussel.les (Assemblea Nacional Catalana), onderschreef mee de uitnodiging die zowel gericht is aan Vlamingen als aan alle Catalanen woonachtig in Vlaanderen en Wallonië. Het evenement biedt de ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Er staan verschillende activiteiten op het programma. Doorbraak-medewerker en Cataloniëkenner Karl Drabbe is ’s ochtends panellid in het politiek café over het onafhankelijkheidsreferendum van 1 oktober 2017. Wilfried Haesen is moderator. ’s Namiddags stelt Drabbe indringende vragen in een panelgesprek met professor Bart Maddens en Catalaans minister-president Carles Puigdemont.

Met de muziek, poëzie, wandelingen, het tapasbuffet, paellafeest en de uitgelezen Catalaanse wijnen en cava redenen genoeg dus opdat wij u op zaterdag 7 september zouden mogen verwelkomen. U kan meer uitleg terugvinden op en inschrijven via www.vlaamscatalaansedag.org. Schrijf tijdig in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Voor meer informatie: neem contact op met VVB-ambassadeur Steven Vergauwen ([email protected]).

Geplaatst op

Doorbraak start met radio- podcasts. Helpt u ons een handje?

Vandaag lanceert Doorbraak een nieuw initiatief: Doorbraak Radio. Dan kan u Doorbraak niet alleen lezen, maar ook horen.  In bad, in de file of tijdens het winkelen. Of gewoon, wanneer u geen zin hebt om te lezen. Daarmee boren we een nieuw medium aan in deze snel veranderende tijden.

Vanaf nu krijgt u wekelijks een nieuwe aflevering. Hieronder kan u alvast onze pilootaflevering beluisteren.

Steekt u ons een handje toe?

De aankoop van het nodige materiaal om onze reporters op pad te sturen en de nodige software om alles in goede banen te leiden, zal ons ~7.500€ kosten. Helpt u ons een handje? Met onderstaand formulier stort u een kleine bijdrage in onze radiokas. Onze radio-reporters danken u van harte.

Geplaatst op

Prikkeldraad en muren: nocturne in het ADVN

Tijdens de repressie zaten er een 100.000 vermeende en veroordeelde collaborateurs in reguliere gevangenissen en speciaal voor hen ingerichte hechteniskampen. Het kamp van Lokeren, waarover Björn Rzoska bij Doorbraak een opgemerkt boek publiceerde, is allicht het bekendste daarvan. In dat kamp componeerde Remi Piryns Het gebed voor het Vaderland. Filip De Pillecyn schreef er het stripverhaal Hoe de zwarten in de hemel kwamen — dat is opgenomen in de geannoteerde heruitgave van zijn gevangenisdagboek Tegen de muur. Er was immers tijd genoeg om te componeren, te dichten, te tekenen en schilderen, aan sport te doen, houtsnijwerk te (leren) maken en zelfs radio te maken.

Repressie en ontspanning

Wat de gevangenen tijdens de repressie allemaal uitstaken in de zeeën van vrije tijd die ze hadden tijdens hun hechtenis, is het voorwerp van een bijzondere tentoonstelling in het ADVN. In dat Archief en Documentatiecentrum voor het Vlaams-nationalisme wordt een kleurrijke selectie van een ruime selectie getoond vanaf 28 april tot einde september. Elders op Doorbraak kunt u meer lezen over het verblijf in de kampen en deze tentoonstelling.

Doorbraak biedt u de mogelijkheid deze tentoonstelling begeleid door de curatoren te bezoeken. Voordien krijgt u een blik achter de schermen van het ADVN, om zo die unieke archiefinstelling te leren kennen. En alvorens Doorbraak-auteur en ADVN-voorzitter u uitnodigt voor een drankje, krijgt u een panelgesprek over de repressie en de kampen van Jean-Pierre Rondas met Björn Rzoska.

Nocturne

Wat? Een begeleide rondleiding in het ADVN en de tentoonstelling Gemaakt achter prikkeldraad

Wanneer? XX juni 2019, om 19.30 uur.

Waar? ADVN, Lange Leemstraat 26, 2018 Antwerpen. Parkeren kan in de ondergrondse garage ‘Nationale Bank’ in de Britselei 1 (Indigo). Trams 7, 8, 10, 13, 14 en 40 stoppen vlakbij.

Voor deze avond vragen we u zich hieronder in te schrijven. Voor de hele avond vragen we u wel 20 euro; ‘Vrienden van Doorbraak’ betalen 10 euro.

Geplaatst op

‘Na het journaal volgt het nieuws’-tournee

‘Mediakritiek zou an sich eigenlijk overbodig moeten zijn, want de media zijn de zelfverklaarde waakhonden van de democratie. In werkelijkheid moeten we ze zelf heel de tijd in ‘t oog houden, die journalisten, en hebben wij er een volle dagtaak aan. De waarheid is wat de lichtgelovige lezer/luisteraar/kijker voor waarheid wil kopen, zo lijkt het devies wel.’

Vorige week stelden we Na het journaal volgt het nieuws voor, het nieuwe boek van Johan Sanctorum. Een gevulde theaterzaal in Wemmel reageerde enthousiast op de lezing van Sanctorum en op het aansluitende gesprek met Luckas Vander Taelen.

Na het boek — waarover u hier vindt — is er nu ook de lezingenreeks. Sanctorum trekt het Vlaamse land rond met zijn boek en zijn boodschap over de teloorgang van de Vlaamse media. Tijdens zijn lezing fileert hij de mainstream media en onderzoekt hij hoe het zover gekomen is. Hij gaat ook na of er beterschap in het verschiet zit. Met de laatste onderzoeken naar de politieke voorkeuren van journalisten in het achterhoofd, kunnen we al verklappen dat Sanctorum de toekomst van de bestaande media niet rooskleurig inziet. Maar er is hoop

Lezing in uw buurt

Een voorlopig overzicht van de lezingen over Na het journaal volgt het nieuws:

 • 11/4/2019 – 20u: Dilbeek, – Marnixring, restaurant De Kapblok, Ninoofsesteenweg,  220 – 1700 Dilbeek (besloten evenement)
 • 25/4/2019 – 20u: Antwerpen,- KVHV, Universiteit Antwerpen, Rodestraat 14 Antwerpen
 • 4/5/2019 – 20h: Heers (Limburg): Buurthuis Hall 40, Paardskerkhofstraat 20, 3870 Heers
 • 6/5/2019 – 19u: Kontich – Brandtpunt – De Jachthoorn te Kontich. Meer info en inschrijven: [email protected] — vooraf inschrijven en betalen is verplicht
 • 23/5/2019 — 20u: Antwerpen — Vlaamse Volksbeweging provincie Antwerpen, EcoHuis, Turnhoutsebaan, Borgerhout
 • 6/6/2019 – 11u: Strombeek-Bever – Lunchcauserie ORCA (besloten evenement)
 • 13/6/2019 – 20u: Lochristi – Marnixring Bloemenland (besloten evenement)
 • 8/10/2019 – 20u: Merksem – Davidsfonds – Parochiecentrum De Cluyse,  Kerkhofblommestraat 1, 2170 Merksem
 • 15/11/2019 – 20u: Brugge – Vereniging van Vlaamse Academici -locatie nog te bepalen

Lezing boeken

Geen lezing in uw buurt? Wil u met uw vereniging een boeiende avond inplannen over de media in Vlaanderen? Boek Johan Sanctorum vandaag nog en neem contact op met hem: [email protected]. Technische vereisten: een beamer (projector) en een scherm. En een tafel om boeken te verkopen en te signeren. Want u wil toch graag een gesigneerd exemplaar mee naar huis nemen?

Het boek

Toch geen tijd om een lezing bij te wonen? Maar u wil wél het boek lezen? Snel u naar uw vertrouwde boekhandel of bestel het meteen  in de Doorbraak webwinkel.