Geplaatst op

Dé weekkalender voor 2020: ROETS, de canon van de Lage Landen

De nieuwe Roets, de inmiddels befaamde historische weekkalender van de Lage Landen, is niet alleen een uiting van vakmanschap maar ook een pareltje om lezen. Wekelijks wordt een markante figuur, een plek of een historisch feit in de kijker gezet.

In de editie 2020 lees je het verhaal over il Fiammingo Giambologna, de briljante bronsgieter die rond 1600 de bekendste beeldhouwer van Europa was. En dat van Misia Godebska, het merkwaardig prinsesje uit Halle dat koningin van Parijs werd. Wie er nog allemaal aan bod komt? Mon De Clopper, de stichter van de Europeade, Guido De Praetere, de man die tv-geschiedenis schreef; de dansende Elsa Darciel en Corry Lievens die het Vlaams jeugdtheater op de kaart zette. En kent u Emile Van Ermengem nog, de man met het meest geliefde gif van de wereld? Of meestervervalser Han Van Meegeren? Stuk voor stuk boeiende persoonlijkheden. En hoe zat dat nu alweer met de Brugse Metten en de Slag bij Nieuwpoort? Dat Zonnekoning Lodewijk de veertiende in 1695  Brussel vakkundig in brand liet schieten, ondermeer vanuit Dilbeek en Anderlecht wist u allicht wel …

Een echte ontdekking is Dendermondenaar Amaat Burssens die, voor hij naar Congo trok, eerst pertinente en lastige vragen stelde aan de Koloniale Hogeschool: ’Waarom moeten onze Vlaamse missionarissen en zusters de Congolezen in het Frans opleiden en mag dat niet in het Nederlands?’ Een sereen en gezond antwoord kreeg hij niet… Amaat legde nadien de basis van de richting afrikanistiek aan de Gentse Universiteit.

De Roets positioneert zich als ‘Het geheugen van de Lage Landen’
Geregeld wordt de laatste jaren ook een spotlichtje gezet op markante figuren en feiten van Nederland. Op de onbekende Cornelia Arens bijvoorbeeld. Het Amsterdams begijntje dat niet in de kerk wou begraven worden maar wel in de goot. Waar ze nu al ligt sinds 1654. Met jaarlijks op 2 mei verse bloemen op haar grafsteen, in die goot…

Eigenlijk kan je de Roets een luchtige ‘heropfris-geschiedenis’  of een ‘herontdek-je-roots’ publicatie voor het brede publiek noemen. Je zou het ook de aanzet tot de canon kunnen noemen, door zijn veelheid aan historische herinneringen. Roets is een historische kalender om weer helemaal thuis te komen in het rijke verleden van de Lage LandenAangevuld met pittige weetjes-met-knipoog is die kalender eigenlijk een verrassend-verrijkend en luchtig indringend pedagogisch instrument .

Ook puzzelaars komen goed aan bod in de nieuwe Roets. In speelse en originele puzzels kunnen ze hun historische kennis testen. En er zelfs een mooie prijs mee winnen. Waarop zou u wachten om mee te doen?

Tien jaar geleden kreeg het Roetsproject de ANV Visser-Neerlandia prijs voor cultuur. Met als motivering van de jury: ‘Uit waardering voor het vele werk van een groep vrijwilligers dat heeft geleid tot een kwaliteitsvol en verfrissend project. Een project, dat bij een breed publiek interesse wekt voor Vlaanderens markante figuren en geschiedenis.’  Die prijs bleek geen verloren investering.

De Roets wordt gemaakt door een zestigtal pro-Deo-auteurs, gedreven vrijwilligers, historici en aardig wat knappe freelancers die uit het onderwijs, de media en het bedrijfsleven komen.

En, een apart toetje, wie het verst van Brussel woont, krijgt de Roets gratis!  Op dit moment is dat een lezer die les geeft in Palo Alto… al ietsje verder dus dan Vloerzegem of Dokkum… De verste lezer ooit woonde in de Fiji-eilanden en werd een fanatieke medewerker.

De Roets-kalender kan u hier bestellen in onze webwinkel.

Geplaatst op

Boekenbeursactie met dolle prijzen

Het is Boekenbeurs. Feest van het boek. Dan mag, dan moét  het boek in de kijker. Toch?

Doorbraakboeken.be dolt  — tot uitputting van de voorraad — met vijf Doorbraak-boeken tegen dolle prijzen.


Het ondertussen best bekende Sleutels tot ontgrendeling (ook het Grendelboek genoemd) van Hendrik Vuye & Veerle Wouters voor 9,95.

(Een zoektocht naar sleutels om Vlaanderen voorgoed te ontgrendelen. Daarbij gaan de auteurs geen moeilijke vragen uit de weg. Kunnen we buiten de Grondwet treden? Wat indien het Vlaams Parlement eenzijdig de onafhankelijkheid uitroept?)

Waals testament waarin Jules Gheude zijn regio-genoten aanzet om niet langer weg te kijken (Bye bye Belgium was fictie, maar wat als het realiteit wordt?) en zich voor te bereiden op een post-Belgisch tijdperk: 5,00.

Edmund Burke als grondlegger van het ‘conservatisme’ met zijn boek Franse revolutie en Engelse traditie:  voor 9,95.

(De omstandige inleiding door Dalrymple op Burkes grondtekst van deze belangrijke, doch onbekend-onbeminde politieke stroming is welgekomen. Door eigen levenservaring tot het conservatisme gekomen, belicht Dalrymple hier het boek dat onwillekeurig tot zijn levensbeschouwelijke bron geworden is.)

Johan Sanctorum met De langste mars voor 7,00.

(Naarmate de Lange Mars door de Instellingen zich voltrok en de 68’ers de macht overnamen, vestigden ze ook een fluwelen dictatuur in woorden en ideeën. Vandaag noemen we dit ‘politieke correctheid’ of pococratie.
Eén voor één fileert Sanctorum de domeinen waarin het politiek correcte denken zich nestelde: media, onderwijs, kunst en cultuur, milieu.)

En tot slot Jean-Marie Dedecker met een verzameling van zijn columns Vrank en Vrij voor €9,95.
(In dit boek worstelt Dedecker met politieke correctheid en de hypocrisie in en om de Wetstraat. Hij stelt openlijk de Klimaatkerk in vraag en richt zijn pijlen op de bobo’s van de sport. Hij wil de tollenaars opnieuw de tempel uitjagen, klaagt de sale-en- leasebackoperaties en andere financiële vestzak-broekzakoperaties in de politiek aan en pleit consequent voor een flat tax.)

Als u zijn nieuwste bundel Geen blad voor de mond al hebt, kan u hiermee uw collectie dedeckeriaanse columns vervolledigen.

Snel bestellen kan via deze links:

Vuye & Wouters

Jules Gheude

Edmund Burke

Johan Sanctorum

J-M Dedecker

Snel wezen is de boodschap. De voorraad is beperkt!

Geplaatst op

DoorbraakBoeken.be: onze vernieuwde online shop

Sinds kort hebben we bij Doorbraak een heuse online boekenwinkel. Naast onze eigen uitgaven sprokkelen wij immers steeds meer spraakmakende en belangwekkende uitgaven in ons taalgebied. Op de eerste plaats bieden we er zowat alle boeken te koop aan, die eerder werden gerecenseerd op Doorbraak.be. Ook alle boeken van Doorbraak-auteurs vindt u er. Kijkt u even mee op Doorbraakboeken.be?

U vindt er uw gading in elk maatschappelijk domein, zij het filosofie, politiek, (sociale) geschiedenis, cultuurkritiek of Vlaamse beweging. En het aanbod breidt elke week uit.

Nagelaten geschriften van Etienne Vermeersch ligt er broederlijk naast Cultuurmarxisme van Paul Cliteur, Over identiteit van Bart De Wever naast Toekomst in eigen handen van Tom Van Grieken. U vindt er baanbrekend werk over de islam (Koenraad Elst, Sam Van Rooy, Wim Van Rooy), en net zo goed alles wat u ooit wilde weten over Joden en antisemitisme (Ludo Abicht). En de visie over migratie van voormalig staatssecretaris Theo Franken ontbreekt evenmin.

Het verhaal over de twee wereldoorlogen wordt u haarfijn verteld door Jan Huijbrechts (Antwerpen 14-18 en 40-45) en Frederick Taylor (De oorlog die niemand wilde), waarbij het vaak schrijnende verhaal over de collaboratie niet uit de weg gegaan wordt (De schaduwjaren van Francis Weyns, De laatste salvo’s van Mathieu Vanhaelewyn of Veldgrauw van Evertjan van Roekel).

Het mag ook luchtiger met de vraag die velen zich wel eens stellen: wat maakt Engelsen (Italianen, Antwerpenaren) zo Engels (Italiaans, Antwerps)? Of indringend en persoonlijk, zoals Assita Kanko’s Omdat je een meisje bent.

In voorverkoop bieden wij het nieuwste cartoonboek van Erwin Vanmol (Vanmol’s hoop):

nog tot 7 november — de dag waarop het boek wordt voorgesteld op de Boekenbeurs — met gratis verzending.
Ook de nieuwste van Jean-Marie Dedecker (Geen blad voor de mond) is er verkrijgbaar.

Bestellen gaat vlot op Doorbraakboeken.be via de geijkte online betalingen (bancontact, creditcard, paypal). Voor wie daar moeite mee ondervindt: op eenvoudig verzoek kan u uw bestelling ook regelen via bankoverschrijving. Stuur ons een mailtje met uw bestelling: [email protected] Levering volgt twee à drie dagen na bestelling.

Neemt u een kijkje?
Alvast veel leesplezier!

O ja, een boek kopen op Doorbraakboeken.be betekent ook Doorbraak steunen. Als de vorige argumenten nog niet goed genoeg waren om uw boeken voortaan bij ons te bestellen, dan is dit laatste er zzker een.

Geplaatst op

Doorbraak op de Boekenbeurs 2019

Net als de vorige drie jaar, staat Doorbraak ook in 2019 op de Boekenbeurs. Die vindt vanouds plaats in de Antwerpse Expo X, voorheen het Bouwcentrum, en wel vanaf 29 oktober tot en met 11 november (maar is gesloten op 4 en 5 november). Meer informatie vindt u alvast op de site van de Boekenbeurs.

Ook dit jaar kan u ons terugvinden op dezelfde plek als de vorige keren: in zaal 3, stand 301 (bij Booxxe).

2 november, 16u30-17u30, Sam van Rooy en Filip Dewinter

Onder het motto ‘de-islamiseer Europa’, praten auteurs en politici Sam van Rooy en Filip Dewinter over hun recente boeken. Dat zijn respectievelijk Voor vrijheid, dus tegen islamisering en 732. Organisatie: uitgeverij Egmont. Locatie: Het Open Boek, zaal 3.

7 november, Nocturne, 18u00-22u00

Als vanouds nodigen we de medewerkers en de Vrienden van Doorbraak en de aandeelhouders van cvba Perruptio uit voor een hapje en een drankje op onze stand, makkelijk te combineren met een eigen zwerf- of aankooptocht op de Boekenbeurs. Dit jaar geen klassieke pintjes (naast de traditionele wijnen), maar bier van huisbrouwer Erwin Vanmol. Vrienden en aandeelhouders krijgen hiervoor een aparte uitnodiging met gratis toegangsticket. Locatie: stand 301 van Doorbraak, zaal 3.

7 november, 17u00-18u00, politici & cartoonisten

Huiscartoonist-bierbrouwer Erwin Vanmol bundelde in Vanmol’s hoop het beste uit zijn twintigjarige carrière als niet-politiek correct cartoonist. Enkele partijpolitieke coryfeeën en opiniemakers, waaronder Rik Torfs, gaan in gesprek met Erwin Vanmol. Journalist Jan De Meulemeester leidt het gesprek in goede banen. Nadien kan u het stof doorspoelen met bier van Vrijstaat Vanmol op de stand van DoorbraakLocatie: Book-o-Drôme, zaal 4.

Advertentie

9 november, 10u30-11u30, Johan Sanctorum en Luckas Vander Taelen

Over journalistiek in Vlaanderen, mainstream pers, vooroordelen en framing, om maar niet te spreken van politieke correctheid. Johan Sanctorum schreef er recent het boek Na het journaal volgt het nieuws over. Hij gaat in gesprek met Luckas Vander Taelen. Doorbraak-hoofdredacteur Pieter Bauwens houdt de touwtjes in handen. Locatie: Letterenloft, zaal 3.

10 november, 14u00-15u00, Theo Francken en Jean-Marie Dedecker

Vrienden en/in politiek. Francken en Dedecker zijn vrienden, zelfs politieke vrienden. Hoe rijm je dat? Zeker als je als politicus niet op je mond bent gevallen. Beide politici schreven de twee meest verkochte politieke boeken in Vlaanderen, en publiceerden recent nog. Francken publiceerde Continent zonder grens en Migratie in 24 vragen en antwoorden. Dedecker bundelde net zijn beste columns in Geen blad voor de mond. Ze gaan samen in gesprek over hun boeken, en over vriendschap in/en politiek. Pieter Bauwens leidt het gesprek. Locatie: Book-o-Drôme, zaal 4.

Geplaatst op

Kritisch migratiepakket

Bij de start van het nieuwe parlementaire jaar, zullen politici – ook zij die aan een regeringsvorming werken – niet kunnen wegkijken van de noodzaak tot het uitbouwen van een evenwichtig migratiebeleid. Vragen en bedenkingen over asiel, gezinshereniging, terugkeer, regularisering en de impact op onze sociale zekerheid, vereisen duidelijke antwoorden.

De Doorbraak boekenboektiek  biedt U de twee boeken van Theo Francken & Joren Vermeersch, – Continent zonder grens en Migratie in 24 vragen en antwoorden – die alvast in dit asieldebat een eerste aanzet geven qua werkbare voorstellen voor de nabije toekomst.
Ze tonen ons inderdaad de weg vooruit, hoe het elders in de wereld wel anders kan en hoe het moet in Europa. Ze gaan daarbij geen taboe uit de weg en geven een gedurfd antwoord op vele pertinente vragen. Jarenlang beleidservaring is daarbij hun leidraad.

Dit ‘Kritisch Migratiepakket’ wordt U nu 14 dagen lang – tot 13 oktober 2019 -aangeboden tegen een extra voordelige prijs: 25,00€ (i.p.v. 30,99€) – excl. verzending.

U kan dit voordeelpakket hier bestellen.

(U kan beide boeken uiteraard ook apart bestellen:

Continent zonder grens, 19,99€

Migratie in 24 vragen en antwoorden, 10,99€

Geplaatst op

Carles Puigdemont en Jan Jambon op het Doorbraak Sponsordiner – 3 oktober: nog 5 plaatsen beschikbaar…

De Doorbraak-ploeg nodigt u van harte welkom op haar jaarlijkse

SPONSORDINER


met Jan Jambon,
Jean-
Marie Dedecker  en … Carles Puigdemont


Donderdag 3 oktober 2019

18.30 uur

Onthaal en receptie

*

19.15 uur

Verwelkoming door hoofdredacteur Pieter Bauwens

Diner

Gerookt vissersbordje

Als vanouds leidt Jean-Marie Dedecker Jan Jambon in

Gevulde Bressekip met seizoensgroentjes, stevige jus en kroketjes

Jan Jambon spreekt over de politieke actualiteit

Dessertenbord met chocolade en bloedsinaasappel

Uitgever Karl Drabbe verloot de prijzen

Koffie en versnaperingen

Bar

er wordt ook in een vegetarisch menu voorzien (graag vermelden bij inschrijving)

     -> Onze extra gast is … Carles Puigdemont, de Catalaanse president in ballingschap:
          Ook hij zal kort het woord voeren.    

***

Er zijn die avond ook vijf mooie prijzen, waaronder een persoonlijk diner met Jan Jambon voor zes personen. Voorts: een ballonvaart, uitgelezen Siciliaanse wijnen en boekenpakketten.

***

Alle deelnemers krijgen die avond een boek van Doorbraak naar keuze mee.

Diezelfde avond kunt in in exclusieve voorverkoop het nieuwe boek van Jean-Marie Dedecker, Geen blad voor de mond, aanschaffen.

***

200 euro per deelnemer *

250 euro per deelnemer met btw-factuur*

Wil u met uw bedrijf, vereniging of vrienden een tafel van 10 personen: 3000 euro (excl. btw). U krijgt er extra promotionele vermelding voor. *

Locatie

Hotel Serwir
Koningin Astridlaan 57

9100 Sint-Niklaas

gratis parking voor en naast het hotel

***

ER ZIJN NOG enkele PLAATSEN BESCHIKBAAR .... 

Inschrijving en betaling vooraf is verplicht via onderstaand formulier. Er zijn maximaal 150 plaatsen in de zaal. Bij inschrijving via bankoverschrijving gebeurt de toewijzing op basis van de datum van betaling.

Met de gewaardeerde steun van: Nicosia wijnen, Pro Flandria, en het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.

*
(including yourself)
Vul op deze pagina uw inschrijvingsinformatie in. Als u extra personen in wilt schrijven, zult u nadat u deze pagina heeft ingevuld en op ‘Doorgaan’ heeft geklikt hun inschrijvingsinformatie in kunnen voeren.

Uw registratie – sponsordiner

Hier kan u opmerkingen ingeven voor onze administratie.

Totale kosten voor deze deelnemer

Geplaatst op

Doorbraak sluit de rangen

Het waren woelige dagen voor Doorbraak, zijn redactie en de lezers.

De column van Johan Sanctorum ‘Mensaap Lukaku neemt strafschop (en scoort)’ veroorzaakte een storm op de sociale media, hoofdzakelijk door de titelkeuze waarvan niet iedereen blijkbaar de dubbele bodem begreep. De beschuldigingen van ‘racisme’ duwden ons in de verdediging en veiligheidshalve werd de column offline gehaald. Niet enkel om het blad en de auteur te beschermen tegen eventuele vervolging, maar ook omdat de taal en woordkeuze niet louter provocerend waren maar ook kwetsend, en het fatsoen overschreden.

Racisme

Iedereen die Johan een beetje kent, weet dat elk racisme hem vreemd is. Een breed lezerspubliek waardeert zijn woordkunst, de ironiserende ondertoon, de verrassende invalshoeken, de vaak provocerende stellingnames. In het bewuste artikel echter raakte de lectuur compleet ondergesneeuwd door een titel die vooral via Twitter een eigen leven ging leiden, waarbij ook lieden zich in het debat mengden die de column duidelijk niet gelezen hadden en de kans zagen om het Doorbraak-project als geheel in vraag te stellen.

Het incident haalde vervolgens de klassieke pers en plaatste Doorbraak in een fout daglicht waar alleen maar onze ‘tegenstanders’ beter van worden. Daarom moest er ingegrepen worden, haalden we de column (die door de eindredactie niet was ingekeken) offline en plaatsten we een noodzakelijke rechtzetting en verontschuldiging.

Reputatie van Doorbraak

Het feit dat de hoofdredacteur afstand diende te nemen van het bewuste stuk van Sanctorum, betekent niet dat we afstand nemen van de auteur. Integendeel. In het Vlaanderen van de 21ste eeuw moet er plaats zijn voor scherpe pennen, controversiële meningen, satire en buiten de politiek-correcte lijntjes kleuren. Doorbraak wil daarin toonaangevend zijn en geeft columnist Johan Sanctorum de nodige ruimte om verder zijn ding te doen en ons te verrassen met zijn spitse teksten. Dat zal voortaan gebeuren in een afzonderlijke rubriek. Lezers weten dan meteen wat ze van die rubriek te verwachten hebben.

Advertentie

Dat alle artikels en columns langs de eindredactie passeren is de logica zelve. Om eventueel taalkundig nog iets recht te zetten, de inhoud te toetsen aan feiten en fatsoen, en om juridische valkuilen te vermijden. Wij hebben geen zin om de kostbare bijdragen van de donateurs en abonnees te verspillen aan proceskosten of schadevergoedingen.

Wij beschouwen hierbij het incident als verleden tijd en sluiten de rangen. Het Doorbraak-project is te belangrijk om ten onder te gaan ‘in haat, broedertwist en schande’. Er is werk aan de winkel, dit medium is het snelst groeiende van heel het Vlaamse perslandschap, en als Vlaamsgezinde opiniewebstek zijn we ‘incontournable’ geworden.

U verdient het beste, en daar gaan we samen meer dan ooit voor.

Pieter Bauwens, hoofdredacteur                 Johan Sanctorum, publicist-columnist

Geplaatst op

Feestelijke boekpresentatie ‘Geen blad voor de mond’ van Jean-Marie Dedecker

Jean-Marie Dedecker doet het weer. Zijn altijd gebalde, soms gebelgde, columns sinds het najaar van 2016, heeft hij gebundeld in een boek met een spraakmakende titel: Geen blad voor de mond. U kent Dedecker als iemand die — inderdaad — geen blad voor de mond neemt. Heilige huisjes zijn niet veilig bij hem, politieke correctheid kan hem gestolen worden. Hard maar rechtvaardig, striemend doch eerlijk, en vooral recht voor de raap, snijdt hij met scherpe pen doorheen het politieke landschap. Als politicus én als auteur zegt en schrijft hij wat hij denkt en doet hij wat hij zegt en schrijft.

Dedecker

Als burgemeester van Middelkerke is er geen beter plek om dit nieuwe boek boven de doopvont te houden dan tijdens een feestelijke voorstelling in ‘zijn’ Middelkerke.

Wat?

Boekpresentatie. Uitgever Karl Drabbe verwelkomt. TV-coryfee Luk Alloo geeft de inleiding. Vervolgens gaat Doorbraak-hoofdredacteur Pieter Bauwens in gesprek met Jean-Marie Dedecker. Nadien biedt Lijst Dedecker Middelkerke u een drankje aan. En de bar is nog tot laat open, die avond. Ideaal dus om na te praten en de wereld te verbeteren.

Wanneer?

Vrijdag 11 oktober 2019, om 20.00 uur.

Waar?

De Branding, Populierenlaan 35, 8430 Middelkerke.

Wie?

Een organisatie van Lijst Dedecker Middelkerke i.s.m. Doorbraak.

Inschrijven?

Graag vernemen we vooraf uw komst. U kan zich hieronder inschrijven.

Bestellen?

Kunt u er die avond niet bij zijn, maar wil u toch het boek bestellen? Dat kan u hier al doen: wij nemen dan de verzendkosten voor onze rekening. Het boek wordt u kort na de boekvoorstelling toegestuurd.

Geplaatst op

Nog 5 plaatsen beschikbaar voor het Doorbraak Sponsordiner met Jan Jambon – 3 oktober

De Doorbraak-ploeg nodigt u van harte welkom op haar jaarlijkse

SPONSORDINER


met Jan Jambon,
Jean-
Marie Dedecker  en … Carles Puigdemont


Donderdag 3 oktober 2019

18.30 uur

Onthaal en receptie

*

19.15 uur

Verwelkoming door hoofdredacteur Pieter Bauwens

Diner

Gerookt vissersbordje

Als vanouds leidt Jean-Marie Dedecker Jan Jambon in

Gevulde Bressekip met seizoensgroentjes, stevige jus en kroketjes

Jan Jambon spreekt over de politieke actualiteit

Dessertenbord met chocolade en bloedsinaasappel

Uitgever Karl Drabbe verloot de prijzen

Koffie en versnaperingen

Bar

er wordt ook in een vegetarisch menu voorzien (graag vermelden bij inschrijving)

     -> Onze mystery guest is … Carles Puigdemont, de Catalaanse president in ballingschap:
          Ook hij zal kort het woord voeren.    

***

Er zijn die avond ook vijf mooie prijzen, waaronder een persoonlijk diner met Jan Jambon voor zes personen. Voorts: een ballonvaart, uitgelezen Siciliaanse wijnen en boekenpakketten.

***

Alle deelnemers krijgen die avond een boek van Doorbraak naar keuze mee.

Diezelfde avond kunt in in exclusieve voorverkoop het nieuwe boek van Jean-Marie Dedecker, Geen blad voor de mond, aanschaffen.

***

200 euro per deelnemer *

250 euro per deelnemer met btw-factuur*

Wil u met uw bedrijf, vereniging of vrienden een tafel van 10 personen: 3000 euro (excl. btw). U krijgt er extra promotionele vermelding voor. *

Locatie

Hotel Serwir
Koningin Astridlaan 57

9100 Sint-Niklaas

gratis parking voor en naast het hotel

***

ER ZIJN NOG enkele PLAATSEN BESCHIKBAAR .... 

Inschrijving en betaling vooraf is verplicht via onderstaand formulier. Er zijn maximaal 150 plaatsen in de zaal. Bij inschrijving via bankoverschrijving gebeurt de toewijzing op basis van de datum van betaling.

Met de gewaardeerde steun van: Nicosia wijnen, Pro Flandria, en het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.

*
(including yourself)
Vul op deze pagina uw inschrijvingsinformatie in. Als u extra personen in wilt schrijven, zult u nadat u deze pagina heeft ingevuld en op ‘Doorgaan’ heeft geklikt hun inschrijvingsinformatie in kunnen voeren.

Uw registratie – sponsordiner

Hier kan u opmerkingen ingeven voor onze administratie.

Totale kosten voor deze deelnemer

Geplaatst op

De nieuwe Dedecker — boekvoorstelling in Antwerpen

DedeckerJean-Marie Dedecker doet het weer. Zijn altijd gebalde, soms gebelgde, columns sinds het najaar van 2016, heeft hij gebundeld in een boek met een spraakmakende titel: Geen blad voor de mond. U kent Dedecker als iemand die — inderdaad — geen blad voor de mond neemt. Heilige huisjes zijn niet veilig bij hem, politieke correctheid kan hem gestolen worden. Hard maar rechtvaardig, striemend doch eerlijk, en vooral recht voor de raap, snijdt hij met scherpe pen doorheen het politieke landschap. Als politicus én als auteur zegt en schrijft hij wat hij denkt en doet hij wat hij zegt en schrijft.

Wat?

Boekpresentatie. Prof. Boudewijn Bouckaert verwelkomt. Siegfried Bracke leidt in. Vervolgens gaat oud-VTM-journalist Jan De Meulemeester in gesprek met Jean-Marie Dedecker.

Wanneer?

Maandag 14 oktober 2019, om 20.00 uur.

Waar?

Salons De Boeck, Jacob Jacobsstraat 39, 2018 Antwerpen. Op 7 minuten lopen van het Centraal Station van Antwerpen.

Wie?

Een organisatie van Doorbraak. Met de ondersteuning van Libera! en de Antwerpse afdelingen van [email protected] en de Vlaamse Volksbeweging.

Inschrijven?

Graag vernemen we vooraf uw komst. U kan zich inschrijven op Doorbraak.be

Bestellen?

Kunt u er die avond niet bij zijn, maar wil u toch het boek bestellen? Dat kan u hier al doen:
wij nemen dan de verzendkosten voor onze rekening. Het boek wordt u kort na de boekvoorstelling toegestuurd.