Boekpresentatie ‘Mensen achter de dijk’

Boekpresentatie ‘Mensen achter de dijk’

 

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat Mensen achter de dijk van Filip De Pillecyn verscheen. Bij deze gelegenheid hebben het Filip De Pillecyncomité en Doorbraak het initiatief genomen de roman opnieuw uit te geven.

Deze editie is uniek, en wel om verschillende redenen.

  • We hebben het manuscript gereconstrueerd en brengen de tekst zonder de ingrijpende censuur van 1949.
  • De roman kreeg een nieuw woord vooraf van Jean-Pierre Rondas die voor het eerst een grondige analyse van dit meesterwerk maakt en het een plaats in de canon van onze literatuur toekent. Zijn benadering overtreft alles wat ooit over deze roman geschreven is.
  • Het boek is geïllustreerd door prachtige schilderijen van grote Vlaamse meesters van de 20ste eeuw.
  • De roman krijgt een honderdtal toelichtingen over de niet voor iedereen begrijpelijke taal en over cultuurhistorische realia die tot het verleden (‘het rijke roomse leven’) behoren en vooral voor de jongere generatie duister zijn.

Roman

Het boek ligt ondertussen in de boekhandel. Maar toch organiseren we een plechtige presentatie op 25 maart, de geboortedag van de schrijver.

roman

Wanneer?

25 maart 2020, 20u00

Waar?

In De Koolputten, Koolputten 2, 9250 Waasmunster (www.dekoolputten.be); vlakbij de legendarische Mirabrug over de Durme.

Wat?

Prof. Emmanuel Waegemans, voorzitter Filip De Pillecyncomité, verwelkomt. Vervolgens spreekt oud-Klara-producer en Doorbraak-medewerker Jean-Pierre Rondas. Uitgever Karl Drabbe rondt af.

Nadien krijgt u een feestelijke receptie aangeboden door het Filip De Pillecyncomité en De Koolputten.

Inschrijven

Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is verplicht.

Bestellen

U kan er helaas niet bij zijn, maar wil toch deze belangrijke sociale roman lezen? Bestel hier uw exemplaar.

Vorig jaar verscheen bij Doorbraak ook het ongecensureerde gevangenisdagboek van Filip De Pillecyn: Face au mur. Ook dat kan u nog bestellen in onze webwinkel.

 

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat Mensen achter de dijk van Filip De Pillecyn verscheen. Bij deze gelegenheid hebben het Filip De Pillecyncomité en Doorbraak het initiatief genomen de roman opnieuw uit te geven. Deze editie is uniek, en we …