Schone schijn | Hendrik Vuye & Veerle Wouters

€ 0,00
Inclusief belasting

Veerle Wouters en Hendrik Vuye nemen de maat van de Belgische en Vlaamse particratie. | VERSCHIJNT APRIL 2019

Aantal

Veerle Wouters en Hendrik Vuye zijn de gezworen aartsvijanden van de particratie. Dat hebben ze in de Kamer met brio bewezen. In hun #particratieboek leggen ze het ontstaan uit van de particratie in België. Het is het verhaal van een continu proces dat al werd opgestart in de 19de eeuw. Ze staan ook stil bij wat particratie vandaag in de praktijk betekent. 

Schone schijn bundelt de ervaringen van twee parlementaire rebellen. Voor hen is het duidelijk: het parlement mag geen schouwtoneel zijn waarin knopjesduwers een bijrolletje spelen terwijl de voorzitters alles beslissen in achterkamertjes.

Parlementsleden moeten opnieuw vertegenwoordigers van het volk worden, zoals dat hoort in een volwassen democratie. Vuye & Wouters toonden de voorbije jaren alvast aan dat het kán.

Veerle Wouters (1974) is handelsingenieur en doceerde informatica en economie aan de Xios Hogeschool Limburg (nu pxl). Ze is een door de media gewaardeerd aanspreekpunt inzake fiscaliteit, monarchie en staatshervorming.

Hendrik Vuye (1962) studeerde rechten, criminologie en filosofie aan de KU Leuven en hoogleraar Staatsrecht en Rechten van de Mens aan Universiteit Namen. Eerder was hij verbonden aan UAntwerpen en UHasselt. Wouters en Vuye zijn V-Kamerlid (Fractie Vuye&Wouters).

Beiden publiceren columns in De Tijd, De Standaard, De Morgen, Gazet van Antwerpen, Doorbraak.be en Knack.be.

9789492639288