Van Reich tot Republik | Dirk Rochtus

€ 22,95
Inclusief belasting
Geen enkel land bepaalde zo het gebeuren in Europa, domineert zo de politiek en economie, beheerst zo het denken als Duitsland. Als geen ander kent Dirk Rochtus de geschiedenis van Duitsland en het Duitse denken.
Aantal

Geen enkel land bepaalde zo het gebeuren in Europa, domineert zo de politiek en economie, beheerst zo het denken als Duitsland. Het is in Leipzig dat Napoleon in het stof beet, in Potsdam dat Hitler de oude Pruisische elites inpalmde. Het is Berlijn dat in de Europese Unie de toon aangeeft en Rusland de levieten leest. Merkel heet de wereld welkom, maar krijgt op eigen bodem af te rekenen met het verzet van de Beieren en het neonationalisme van AfD en Pegida. Dirk Rochtus schetst de spanning tussen geest en macht in het Duitsland van vroeger en nu en schetst de intellectuele portretten van meer dan twintig Duitse denkers en doeners.


Dirk Rochtus (1961)  is docent aan de KU Leuven/Campus Antwerpen. Hij publiceert als academicus over internationale politiek, nationalisme, Duitsland en Turkije. Eerder verschenen van hem de boeken Turbulent Turkije en Dominant Duitsland. Dit najaar verschijnt Turkije: De terugkeer van de sultan.

9789082567304

Datasheet

Afwerking
softcover
Hoogte
22
Breedte
14

Specifieke referenties