Dorpstraat - Wetstraat | Peter Reekmans

€ 22,95
Inclusief belasting

In Dorpstraat - Wetstraat gaat Peter Reekmans dieper in op twee politieke niveaus en vooral de invloed van de Wetstraat op de Dorpstraat.

Aantal

In Dorpstraat - Wetstraat gaat Peter Reekmans dieper in op twee politieke niveaus en vooral de invloed van de Wetstraat op de Dorpstraat. Reekmans is sinds 2013 burgemeester van Glabbeek. Vanuit de politieke onvrede in zijn gemeente richtte hij in 2011 ‘de Dorpspartij’ op en sindsdien wint de lokale partij de harten van haar inwoners. Reekmans bestuurt – met zijn ploeg – de gemeente met financiële ondernemerszin en een doordachte langetermijnvisie. In dit boek reikt hij alternatieven en oplossingen aan vanuit zijn politieke ervaring.

Reekmans toont aan hoe de Wetstraat lokale besturen opzadelt met nieuwe lasten en publiceert de fnanciële (on)gezondheid van alle Vlaamse steden en gemeenten. In dit boek rekent Reekmans af met de particratie en geeft hij een antwoord op de traditionele politiek. Zijn engagement, no-nonsensstijl en daadkracht maken hem uitermate populair. Als burgemeester staat hij dicht bij zijn inwoners. Reekmans brengt dan ook concrete voorstellen hoe de kloof tussen burger enpolitiek effectief wel kan worden verkleind.

 

Peter Reekmans (1975) is burgemeester van Glabbeek (Dorpspartij),vice-voorzitter van LDD en ondernemer. Eerder was hij nationaal partijsecretaris, parlementslid en fractievoorzitter in het Vlaams Parlement voor LDD en nationaal jongerenvoorzitter van Open Vld. Hij werd door onafhankelijke politicologen uitgeroepen tot het actiefste Vlaams Parlementslid van de legislatuur 2009-2014.

9789082567359

Datasheet

Afwerking
softcover met flappen