Franse Revolutie en Engelse Traditie | Theodore Dalrymple en Edmund Burke

€ 10,00
Inclusief belasting

Een rijke bloemlezing uit Reflections on the Revolution in France, de bijbel van het conservatisme, ingeleid door Theodore Dalrymple.

Aantal

Edmund Burke wordt niet voor niets de grondlegger genoemd van het conservatieve denken. Zijn Reflections on the Revolution in France (1790) zijn, meer dan een reactie op de revolutie op het continent, een lofzang op de Engelse traditie. Die traditie bestaat erin to change in order to preserve: maatschappelijke veranderingen realiseren, rekening houdend met de traditie en de menselijke natuur.

Franse Revolutie en Engelse Traditie bevat een rijke bloemlezing uit The Reflections waarmee de Britse denker zich op de internationale politiek-filosofische kaart zette. Wat conservatisme en Burke  vandaag kunnen betekenen licht Theodore Dalrymple toe in een uitgebreide inleiding. Ook al is Burke eerder in nuances dan in slogans samen te vatten; Dalrymple schat Burke hoog in en noemt hem een uiterst relevante richtsnoer in de vloeibare tijden waarin we vandaag leven.

 

Edmund Burke (1727-1797) was liberaal volksvertegenwoordiger voor Ierland in Westminster (Londen). Hij staat bekend als de denker die het politieke conservatisme heeft vormgegeven. Theodore Dalrymple (1949) is arts en psychiater en een van de meest scherpzinnig en onnavolgbare cultuurcritici van onze tijd en van de politieke correctheid. Hij publiceerde eerder o.a. Leven aan de onderkant en Beschaving of wat er van over is. In 2011 kreeg hij de Prijs voor de Vrijheid van de Vlaamse denktank Libera!

9789492639028

Datasheet

Afwerking
softcover met flappen

Specifieke referenties